Mediavahti mullo.net

15Lok/140

Valtion talousarvio

Koska avoimen datan käpistely on edelleen hauskaa, halusin taas kokeilla uutta visualisointikirjastoa. Valtion budjetista en muista aikaisemmin nähneeni pallograafia (bubble chart), joten tässäpä veikeä sellainen.

http://kiksu.net/talousarvio/

1Huh/140

Valoa korville

Nähtävästi joku on kyllästynyt humpuukituotteilla rahastamiseen verran, että on pykännyt nettisivun suomalaisfirman paljon huomiota keränneille kirkasvalokuulokkeille.

http://earlightswindle.com/

24Hel/142

Rikoksista epäillyt 2007-2012

Tilastoihin oli ilmestynyt vuosi lisää, joten päivitin graafit. Joko rattijuopumusten tai puhallusratsioiden määrä on edelleen vakaassa laskussa. Raiskausepäilyjen suhteen näyttää olevan levotonta.

http://kiksu.net/graphs/rikollisuus.php

27Tam/141

”Kuinka työpaikan tuppisuu kesytetään”

"Usein alainen ei puhu, ei pukahda. Eikä mies katso silmiin. Sen sijaan hänen katseensa hakeutuu seinille tai kaukaisuuteen.

Aivan kuin vetäytyvä alainen ei noteeraisi esimiestä. Vaikutelmaa vahvistaa se, että alainen on maan hiljaisia. Hän osallistuu vain niukasti keskusteluun niin palavereissa kuin muissakin työtilanteissa.

Esimies on hyvin päässyt tutustumaan muihin tiimiläisiinsä. Hän siirtyi toisesta paikasta taloa johtamaan tiimiä ja tuntee parissa kuukaudessa saaneensa työt käyntiin ja tiimin haltuunsa. Paitsi sen hiljaisen hiihtäjän, Reino-tossuissa kulkevan koodaajan.

Esimies hymyilee ystävällisesti kohdatessaan hänet käytävällä. Toinen ei edes vahingossa vastaa hymyyn."

http://www.tietoviikko.fi/tividuunit/kuinka+tyopaikan+tuppisuu+kesytetaan/a961274

Tervetuloa todellisuuteen. Sillä välin kun muu huipputiimi lörpöttelee kahvihuoneessa, se hiljainen hiihtäjä todennäköisesti tekee työpisteellään oikeita töitä. Siis sellaisia, joista ei seuraa ainoastaan lisää keskustelua ja uusia palavereita.

En tiedä, mistä on lähtöisin se kovin vinoutunut näkemys, että työnantajan kannattaisi palkata ainoastaan ylisosiaalisia ilopillereitä. Tuo näkemys ei valitettavasti rajoitu pelkästään palvelualalle tai muihin asiakaskontaktitehtäviin, joissa kyseisillä avuilla olisi oikeasti merkitystä. Sanoisin, että sosiaalisuus hakukriteerinä saattaa karsia pois juuri niitä pätevimpiä kavereita.

Introverttiys ei ole sairaus, jolle pitäisi yrittää löytää parannuskeino.

6Mar/130

Tampereen tulot ja menot

Koska avoin data rokkaa ja datan visualisointi on hauskaa, väänsin palkkidiagrammin Tampereen kaupungin tilinpäätöksestä vuodelta 2012.

http://kiksu.net/tampere/

Kyseistä dataa voisi jalostaa paljon käyttökelpoisempaankin muotoon. Nyt tuosta näkee lähinnä yleisellä tasolla, millaisia summia eri osa-alueilla liikkuu.

9Maa/130

Kansalaisaloite

Kovin olen skeptinen näiden kansalaisaloitteiden suhteen, mutta kävinpä huvikseni allekirjoittamassa muutaman. Jos en muuten, niin ainakin osoittaakseni, että jollei edes sellainen yksinkertainen läpihuutojuttu kuin vapaaehtoinen ruotsi tuo tarvittavaa nimimäärää, tai mahdolliseen käsittelyyn päästessäänkään saa aikaiseksi olankohautusta kummempaa, aloitesysteemi lienee yhtä tyhjän kanssa.

Järkeä tekijänoikeuslakiin

Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen

Toimenpidealoite perustulosta

Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla

Kesäajasta luopuminen

Kansalaisaloite ruotsinkielen opiskelun muuttamisesta vapaaehtoiseksi

Ruotsin kielen virallisen aseman muuttaminen vähemmistökieleksi

Lupaan olla mainostamatta näitä enää jatkossa.

25Hel/130

Himasen Pekka

Otsikoiden innoittamana tulin nyt vasta selanneeksi läpi Himasen työryhmän tuotoksen.

"Kaikkein olennaisimmin informationaalinen kehitys tarkoittaa informaatioteknologian yhdistämistä uudenlaiseen johtamis- ja työkulttuuriin, joka organisoi toiminnot paremmin ja jossa sitten hyvinvoivat osaajat voivat tehdä tuote- ja palveluinnovaatioita."

"Tulevaisuus-hankkeen toisena osana on syvennettävä tuottavaan hyvinvoinnin ohjelmaa ilmaisun jälkimmäisen sanan osalta"

"Toisin sanoen keskustelussa on ymmärretty informationalismi liian kapeasti ja sivuutettu se, että ytimessään hyvinvointiyhteiskunnan informationaalinen kehitys on yhtä paljon elämäntavallinen kuin teknologinen kehitys."

"Taloudellinen kestävyys edellyttää panostusta korkeaan hyvinvointiin, joka on korkean tuottavuuden lähde ja jonka tuoma korkea turva on välttämätön perusta globaalin talouden hyväksyttävyydelle."

http://valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/pdf/2012/sininen-kirja/fi.pdf

Huippufilosofiaa tai ei, niin onhan tuo nyt aivan kelvotonta tuubaa jo pelkästään kielenkäytön näkökulmasta. Teksti on täynnä ymmärrettävyyttä heikentävää sanojen pyörittelyä, loputonta kiertelyä, hatusta vedettyjä termejä ja anglismeja. Tuollaista tekstiä ei päästäisi läpi esimerkiksi yksikään lopputyön tarkastaja.

Kielellistä surkeutta voisi ehkä katsoa läpi sormien, mikäli kirjassa olisi jotain todellista sisältöä. Vaan kun ei ole. Lukijalle tarjotaan pelkkä ympäripyöreyksien, itsestäänselvyyksien ja jo aiemmin tiedossa olleiden ongelmien luettelo. Mitään käytännön ratkaisuehdotuksia ei esitetä. Kukahan kertoisi, mitä hyötyä koko teoksesta lopulta oli?

Kestävästä kehityksestä tulee aina mieleen eräs samaa nimeä kantanut kurssi TTY:llä. Kurssista sai vastaavanlaista puppua esseen verran loruilemalla muistaakseni yhden tai kaksi puoli-ilmaista opintoviikkoa. Haluaako joku jo tilinumeroni?

10Syy/120

Paradise Lost

Törmäsin vahingossa taannoin katsomani Paradise Lost -dokumentin kolmanteen osaan. Kolmen pikkupojan murhasta tuomitut tyypit pääsivät kuin pääsivätkin lopulta vapaaksi myönnettyään syyllisyytensä, minkä johdosta jokin lakikoukero lyhensi tuomiot jo kärsittyihin 17 vuoteen. Suosittelen katsomaan kaikki kolme osaa, aika vangitsevaa kamaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/West_Memphis_Three

http://wm3.org/

http://watchdocumentary.com/watch/paradise-lost-the-child-murders-at-robin-hood-hills-video_e671be71a.html

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia