Mediavahti mullo.net

20Syy/140

”Poliisiylijohtaja: Polkupyöräilijöille kypäräpakko ja sakko tehosteeksi”

"Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kannattaa kypäräpakkoa polkupyöräilijöille. Paateron mielestä tieliikennelakia pitäisi muuttaa myös niin, että kypärättä ajavia voitaisiin rangaista.

– Kypärä pelastaa ihmishenkiä sekä vähentää vakavia loukkaantumisia. Pelko rangaistuksesta kannustaisi kypärän käyttöön, Paatero sanoo."

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poliisiylijohtaja-polkupyorailijoille-kyparapakko-ja-sakko-tehosteeksi/1896816

Onkohan Paateron virka katkolla, vai mistä lie moinen kuningasidea nousi. Harmillisesti Mikolta unohtui, että kypärällä voitaisiin pelastaa myös jalankulkijoita.

"Samalla hän kuitenkin myöntää, ettei poliisilla olisi resursseja valvoa laajasti kypäräpakkoa.

– Jos käyttöpakko ja sanktiot tulevat, pitää hyväksyä, että poliisi valvoo pyöräilijöitä vain kun se on muulta työltä mahdollista, Paatero sanoo."

Eli poliisiylijohtajan mielestä on järkevää säätää lakeja, joita ei edes kyetä valvomaan. Vetää sanattomaksi. Onhan toki jo useaan otteeseen nähty, ettei Mikko mikään ruudinkeksijä ole, mutta hiukan pistää ihmetyttämään, miten tällaisia ameeboja päästetään korkeisiin virkoihin.

Pyydän anteeksi, jos vertaukseni loukkasi ameeboja.

28Maa/140

Rikos ja rangaistus

"Teräsyhtiö Outokummun sekä öljy-yhtiö Royal Dutch Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila on saanut 3 000 euron rikemaksun arvopaperimarkkinalain rikkomisesta. Finanssivalvonta (Fiva) langetti maksun, koska Ollila oli jättänyt ilmoittamatta sisäpiirirekisteriin Luxemburgiin rekisteröidyn Kestrel-nimisen sijoitusyhtiön.

Luxemburgia pidetään yleisesti veroparatiisina. Ollilan kokonaan omistaman Kestrelin tasearvo oli 2012 lopulla 8,2 miljoonaa euroa."

http://www.hs.fi/talous/Ollilalle+ja+Ehrnroothille+rikemaksut+Luxemburgin+sijoitusyhtiöiden+salaamisesta/a1395806407862

Kyllähän tämä huumorista käy. Finanssivalvonnan tarkan silmän ja ankaran rangaistuksen ansiosta Jorma ei varmasti kuuna päivänä enää sorru moiseen erheeseen.

"Lisäksi Fiva määräsi 500 euron rikemaksun kolmen pörssiyhtiön hallitusten jäsenelle Georg Ehrnroothille, koska hän ei ollut ilmoittanut julkisiin sisäpiirirekistereihin luxemburgilaista Partum-sijoitusyhtiötä.

Georg Ehrnrooth on sijoituspalveluyhtiö eQ:n, sijoitusyhtiö Norvestian ja konsulttiyhtiö Pöyryn hallitusten jäsen.

Partumilla oli vuoden 2012 lopussa varallisuutta 26 miljoonaa euroa."

Kuinkahan monen henkilön työpanoksen ja kuinka monen päivän työn tämän rikemaksun langettaminen mahtoi vaatia? Villi veikkaukseni on, että siihen kului kaiken kaikkiaan hieman enemmän kuin 500 euroa.

"Mikäli Finanssivalvonta havaitsee laiminlyöntejä, voi se viranomaisena määrätä asiasta rikemaksun. Yhtiöille määrättävä rikemaksu on 5 000–100 000 euroa ja yksityishenkilölle 500-10 000 euroa."

Vaan auta armias, kun joku tuulipuku-Pentti jää kiinni muutaman elokuvan tai musiikkialbumin warettamisesta, niin jo on niskassa elinikäinen korvaustaakka.

18Maa/140

Saunakaljaa

"Ehkäisevän päihdetyön Ehyt ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi ei pidä huonona, vaikka töissä käyvät eivät ehtisi perjantaina ostaa saunakaljaa töiden jälkeen.

–Saatavuuden rajoittaminen on nimenomaan keino kokonaiskulutuksen vähentämiseen. Ehkä silloin juuri ne, joille se olut ei ole maailman tärkein asia, ostaisivat vähemmän, kun olutta ei olisi kaupassa, kun mennään ruokaostoksille, Aalto-Matturi toteaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67392-saunakaljat-lukkojen-taa-klo-18-hyva-juttu

Mitä ihmeen järkeä olisi vähentää kokonaiskulutuksen sitä osajoukkoa, josta koituu vähiten ongelmia ja kustannuksia yhteiskunnalle?

"Aalto-Matturi uskoo, että rajoituksella olisi suuri vaikutus erityisesti nuoriin, koska he eivät usein suunnittele alkoholin ostamista etukäteen."

Anteeksi kuinka?

"Aalto-Matturin mielestä olisi parempi, että ihmiset menisivät ravintolaan sen sijaan, että joisivat alkoholia kotona. Ravintolan positiivisia puolia olisi hänen mielestään ainakin se, ettei olla edessä päihtymässä."

Ravintoloissahan ei tunnetusti koskaan juoda alkoholia.

"–Keski-Euroopan maissa alkoholi liittyy sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Suomessa se liittyy parisuhteeseen ja TV:n katsomiseen kotona, Aalto-Matturi kertoi."

Siis oikeesti, mitä helvettiä?

"–Se, että myös työssäkäyvien alkoholinkulutus vähän laskisi, voisi olla ihan hyvä juttu, Aalto-Matturi sanoi."

Minusta voisi olla huomattavasti parempi juttu, jos joku antaisi pikaisesti Aalto-Matturille kenkää sekä Ehyt ry:stä että Alkon hallituksesta.

31Tam/140

Huippu-urheilua hinnalla millä hyvänsä

"Suomen koripalloliitto aikoo pysyä mukana loppuun asti, kun Kansainvälinen koripalloliitto Fiba jakaa ensi syksyn Espanjan MM-kisoihin neljä villiä korttia.

"Tavoitteemme on katsoa loppuun asti, mihin paukkumme riittävät ja saada villi kortti", Suomen koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Wallden sanoi HS:lle."

"Walldenin mukaan Italian edustaja ilmoitti, että villin kortin hinta on miljoona Sveitsin frangia eli noin 800 000 euroa."

"Villin kortin hintalapuksi arvioitiin viime syksynä 500 000 euroa, jonka jokainen seulan läpäissyt maa sitoutuu pulittamaan Kansainväliselle liitolle. Kattojärjestö on ilmoittanut jakavansa villien kortin tuoton lajin kehitysmaihin."

http://www.hs.fi/urheilu/a1390920243855

Sillä lailla. Kun ei muuten pärjätä, niin ostetaan sitten kisoihin säälipaikka puolella miltsillä. Ei taas mahdu meikäläisen pääkoppaan.

27Tam/141

”Kuinka työpaikan tuppisuu kesytetään”

"Usein alainen ei puhu, ei pukahda. Eikä mies katso silmiin. Sen sijaan hänen katseensa hakeutuu seinille tai kaukaisuuteen.

Aivan kuin vetäytyvä alainen ei noteeraisi esimiestä. Vaikutelmaa vahvistaa se, että alainen on maan hiljaisia. Hän osallistuu vain niukasti keskusteluun niin palavereissa kuin muissakin työtilanteissa.

Esimies on hyvin päässyt tutustumaan muihin tiimiläisiinsä. Hän siirtyi toisesta paikasta taloa johtamaan tiimiä ja tuntee parissa kuukaudessa saaneensa työt käyntiin ja tiimin haltuunsa. Paitsi sen hiljaisen hiihtäjän, Reino-tossuissa kulkevan koodaajan.

Esimies hymyilee ystävällisesti kohdatessaan hänet käytävällä. Toinen ei edes vahingossa vastaa hymyyn."

http://www.tietoviikko.fi/tividuunit/kuinka+tyopaikan+tuppisuu+kesytetaan/a961274

Tervetuloa todellisuuteen. Sillä välin kun muu huipputiimi lörpöttelee kahvihuoneessa, se hiljainen hiihtäjä todennäköisesti tekee työpisteellään oikeita töitä. Siis sellaisia, joista ei seuraa ainoastaan lisää keskustelua ja uusia palavereita.

En tiedä, mistä on lähtöisin se kovin vinoutunut näkemys, että työnantajan kannattaisi palkata ainoastaan ylisosiaalisia ilopillereitä. Tuo näkemys ei valitettavasti rajoitu pelkästään palvelualalle tai muihin asiakaskontaktitehtäviin, joissa kyseisillä avuilla olisi oikeasti merkitystä. Sanoisin, että sosiaalisuus hakukriteerinä saattaa karsia pois juuri niitä pätevimpiä kavereita.

Introverttiys ei ole sairaus, jolle pitäisi yrittää löytää parannuskeino.

16Tam/140

Pakkouskonto

"Tarvitsevatko lukiolaiset enemmän kymmentä käskyä vai tietoa maailmanhistoriasta? Suunnitelmat uudistaa lukion tuntijakoa ovat nostattaneet sanasodan historian- ja uskonnonopetuksen kannattajien välille."

"Taustalla on joulun alla opetusministeri Krista Kiurulle (sd) luovutettu työryhmän ehdotus lukion tuntijaon uudistamiseksi. Siinä ehdotettiin kolmea eri mallia. Vaihtoehdoista rajuimmassa lukiolaisten ei olisi pakko opiskella lainkaan esimerkiksi historiaa, yhteiskuntaoppia, maantietoa tai biologiaa. Muutkin ehdotuksen mallit lisäisivät valinnaisuutta.

Nyt pakollisia historian kursseja on lukiossa neljä, uskonnon tai elämänkatsomustiedon kursseja kolme. Poliitikkojen sanailusta huolimatta uskonnon kursseihin työryhmän esitys ei kajoa, koska uskonnonopetus mainitaan lukiolaissa. Mahdollinen uudistus on määrä tehdä asetuksena, eikä lakia ole tarkoitus muuttaa."

 http://www.hs.fi/kotimaa/a1389734798811?jako=4ae1d0a3a231c5b82384b1bacf121c71

En kykene ymmärtämään, millaisella logiikalla olisi järkevää poistaa historian kurssien pakollisuus, mutta jättää uskonto tai elämänkatsomustieto pakolliseksi. Muutenkin käy jo sääliksi tulevia koululaisia, sen verran huonoon suuntaan näyttää kotimainen koululaitos jatkuvasti valuvan.

"Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vastasi arvioimalla puolueen nettisivuilla, että juuri uskonnonopetusta lukiolaiset kaipaavat entistä enemmän. Hän perusteli tätä perhesurmilla ja kouluampumisilla.

"Näen perusetiikan ja moraalin kannalta hyväksi, että uskonnon opetusta on.""

Tällaisten argumenttien esittäjät naurettaisiin pihalle suunnilleen kaikkialta muualta paitsi kristillisdemokraattien eduskuntaryhmästä.

"Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula ihmettelee ulkoministeri Erkki Tuomiojan esittämiä ajatuksia uskonnonopetuksesta. Tuomiojan blogitekstin mukaan lukiolaisten ymmärrys maailmasta lisääntyisi, jos heille uskonnonopetuksen tilalla opetettaisiin historiaa.

– Keskeiset kansainväliset ristiriidat ovat kaikki joko luonteeltaan uskonnollisia tai ne sisältävät uskonnollisen elementin, Takkula huomauttaa tiedotteessaan.

– Tämä pitää paikkansa niin Yhdysvaltoja repivän äärioikeistolaisen teekutsuliikkeen, Lähi-idän eri kriisipesäkkeiden kuin kansainvälisen terrorisminkin suhteen. Pidän erittäin outona ulkoministerin ehdotusta, että lukiolaiset eivät tällaisena aikana lainkaan pohtisi uskonnollista ajattelua ja siihen liittyvää dynamiikkaa, Takkula sanoo."

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/historia_ja_uskonto_eivät_ole_vaihtoehtoja_lukiossa_6729452.html

Uskomatonta potaskaa suoltaa myös Takkula. Kuinkahan monella uskontotunnilla on tähän mennessä käsitelty kansainvälisiä ristiriitoja...

A-studiossa oli hyvää keskustelua uskonnonopetuksesta. Yhdeksi isoksi ongelmaksi on jo muodostunut Suomen näkökulmasta vähemmistöuskontokuntiin kuuluvien kasvava määrä. Tätä kirjoitettaessa ohjelma löytyi vielä Areenasta:

http://areena.yle.fi/tv/2100886

3Tam/140

”Kaksi oululaisyritystä levittää turvakamerakuvia Facebookissa”

"Kaksi oululaisyritystä on julkaissut Facebook-sivuillaan turvakamerakuvia miehistä, joita epäillään myymälävarkauksista."

"Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta pitää yritysten menettelyä riskialttiina.

”On aivan selvää, että tässä yritetään saada kiinni myymälävarkaita. Yrittäjä ottaa riskin, koska tässä saattavat tulla kunnianloukkaukseen liittyvät rikossäännökset sovellettavaksi.”"

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kaksi-oululaisyritysta-levittaa-turvakamerakuvia-facebookissa/652405/

Kieltämättä hieman kinkkinen asia tämä. Kukaan tuskin haluaa päätyä vahingossa julkisten myymälävarkausepäilyjen kohteeksi omia tavaroitaan taskuun tunkiessa. Toisaalta ymmärrystä riittää myös kyseisten yritysten suuntaan. On aika selvää, että poliisin toimesta tällaiset jutut eivät ratkea. Poliisi voisi toki valottaa asiaa omilla tilastotiedoillaan. Uskoisin myös luottavani omaan kykyyni tunnistaa turvakamerakuvista ne selvät tapaukset. Jutusta ei selviä, mitä tapahtuu tunnistusvihjeiden saamisen jälkeen.

17Jou/130

”Suomi on jälkijunassa”

"Suomi on Jorma Ollilan mukaan jäljessä liikennejärjestelmien kehittämisessä.

Hänen mukaansa Euroopassa on Suomen lisäksi vain kaksi muuta maata, Kypros ja Viro, joilla ei ole minkäänlaista tiemaksu- tai ruuhkamaksu hanketta tai kokeiluja menossa.

–Tuntuu, että Suomi on vähän jälkijunassa, Ollila sanoo työryhmänsä liikenneraportin julkistamistilaisuudessa."

"–Tässä ei ole kyse mistään suomalaisesta asiasta. Tämä on erittäin laajan kiinnostuksen valmistelun alla oleva asia, Ollila toteaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64939-jorma-ollila-suomi-jalkijunassa

Mutta kun se juna on menossa hölmölään. Kertokaa nyt tyhmälle, mistä ihmeestä Suomi oikein jää paitsi, jos jättää toteuttamatta täysin turhan ja tarpeettoman kyttäysjärjestelmän... eikun siis autoverouudistuksen?

"–Sitä kautta Suomi pääsisi ikään kuin siihen pääaaltoon. Oltaisi osa meinstreemiä eikä enää jälkijunassa, Ollila sanoo."

Oltais sit sillee niinq cuulei tiätteks? Ja tällaisia herroja sitten pidetään korvaamattomina johtajina.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia