Mediavahti mullo.net

29Syy/140

Otsikkosaastaa

Nettimedian otiskoiden kritisointi on kokenut jonkinlaisen inflaation. Tuntuu turhalta poimia yksittäisiä esimerkkejä kaiken tuon klikkihuorausroskan joukosta.

Varsinkin Aamulehti näyttää alentuneen tasolle, jolla esimerkiksi Uusi Suomi on kyntänyt jo pitkään. Kummankin otsikoista löytyy sama tuttu kaava. Aamulehdessä on nähtävästi myös päätetty, että muun muassa Daily Mail ja Mirror ovat mitä parhaimpia ulkomaisia uutislähteitä.

"Asiantuntijalta varoitus: Älä tee tätä terveydelle haitallista virhettä Facebookissa" - Aamulehti

"Poliisit menivät pidättämään uhkapeluria – miehellä kävi uskomaton onnenpotku" - Aamulehti

"Poliisi puhallutti rattijuopon – mitä löytyikään takakontista?" - Aamulehti

"Ministeriöltä varoitus vanhemmille: Tämä suosittu lastenohjelma kannustaa väkivaltaan" - Aamulehti

"Sähkökiuas aiheutti pelottavan tilanteen – "Säikäytti pahasti"" - Aamulehti

Mahtaako päätoimittajilla tai uutispäälliköillä olla enää mitään virkaa, jos lehden linja joka tapauksessa sanellaan jostain ylempää?

26Tou/140

Soraääniä

"-Kokoomus laski Alexin varaan liikaa. Yhdessä oltaisiin voitu saada helposti neljä paikkaa. Kokoomus sai 14. paikan ja KD 15. paikan. EPP:lle annetut yhteensä yli 180 000 ääntä eivät tuottaneet paikan lisäystä kolmesta neljään. Paljon pienemmällä kannatuksella sekä SDP ja vasemmisto saivat yhteensä kolme paikkaa. Kokoomus voi sanoa olevansa vasemmiston kokoinen, mutta yhteistyökyvyttömyys vei äänestäjiltä saadun vallan muille Eurooppa- puolueille, Maanselkä kirjoittaa."

"- Kokoomus - KD vaaliliitto olisi saanut varmasti neljä paikkaa, jos nyt jäi 180 000 ääntä ylitse, Maanselkä tiivistää."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/69402-kokoomus-munasi-180-000-aanta-hukkaan

No johan on hilpeetä! Kokoomus munasi, koska ei ottanut kristillisdemokraattia mukaan. Miksi helkkarissa Kokoomuksen pitäisi välittää muista kuin kokoomuslaisista? Minä olen luullut, että ne tyypit siellä istuvat ihan tarkoituksella eri puolueissa.

Sitten tämä laatujulkaisu vielä vääntää blogijutuista tuollaisia uutisotsikoita...

29Huh/140

Pohjasakkaa

"– Jos katsotaan liikenneturvallisuuden kehitystä Suomessa viimeisen 40 vuoden aikana, tilastot näyttää hyvältä. Mutta kun verrataan muiden maiden kehitykseen, olemme ihan pohjasakkaa vähennystavoitteiden saavuttamisessa, pohtii liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Kimmo Kiiski."

http://yle.fi/uutiset/kuolonkolareiden_maara_laskussa_euroopassa__suomi_neljanneksi_huonoimpana_pohjasakkaa/7212497

Nyt vittu oikeesti taas. Eihän tässä edes tiedä, ketä sättisi eniten: Kimmo Kiiskeä, Ylen toimittajaa vai ETSC:tä.

Jos Suomessa kuoli vuonna 2012 keskimäärin 3 autoilijaa miljardia ajokilometriä kohden ja Puolassa 11, niin kyllä ollaan surkeaa pohjasakkaa. Lapsimatkustajiakin Suomessa kuolee ikävästi alle EU-keskiarvon.

"– Automaattivalvontaa vain selkeästi lisää! Moni asenneongelmainen kuski ajattelee, että ei kuitenkaan jää kiinni. Se vaatii tietysti rahaa, mutta maksaa itsensä kyllä takaisin hyvin nopeasti, kun turvallisuus paranee."

Eihän liikenneneuvoksen pätevyydellä tietty voi ymmärtää sellaista pikkuseikkaa, että liikennekuolemien laskiessa tarpeeksi matalalle tasolle minkä tahansa turvallisuutta parantavan toimenpiteen vaikutus jää vähäiseksi. Niin kauan kuin on liikennettä, ihmisiä kuolee. Raportissa olisi myös voinut nostaa kokonaiskuolemien lukumäärät selkeästi esiin, sen sijaan että herkutellaan vaan muutosprosenttigraafeilla.

22Huh/140

”Jämin turman tutkijat: Tässä on pilotin kertomus”

"Aaltosen mukaan koneen pilotilla ei ole mitään käsitystä, miksi nokka laski."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194895441104/artikkeli/jamin+turman+tutkijat+tassa+on+pilotin+kertomus.html

Niin, enhän minä sitä lentäjän kertomusta uskonutkaan näkeväni.

"Selviytyneiden kuulemisen perusteella ei pystytä sanomaan mitään. He ovat pystyneet selvittämään, mitä on tapahtunut. Meidän intressimme on selvittää, mitä tapahtui."

Toimittajalla sen sijaan ei näytä olevan pienintäkään kiinnostusta juttujensa laatua kohtaan. Jos haastateltava tekee huonoja sanavalintoja tai tarjoilee muuten vaan epämääräisiä kommentteja, niin ei niitä ole aivan pakko laittaa sellaisenaan suoraan sisältötekstiin.

3Huh/140

”Peruutuskamerat tulevat pakollisiksi kaikkiin autoihin”

"Kaikissa Yhdysvalloissa myytävissä alle 4500 kiloa painavissa uusissa autoissa ja kuorma-autoissa on oltava peruutuskamera viimeistään vuonna 2018."

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2014/04/01/peruutuskamerat-tulevat-pakollisiksi-kaikkiin-autoihin/20144592/66

Olisiko siinä viikon karmein uutisotsikko.

27Maa/140

”Kansanedustajien palkankorotuksilla hurjaa vastustusta netissä”

"Kansanedustajien suuria palkankorotuksia vastustava nettiadressi on kerännyt yli satatuhatta allekirjoitusta. Tämän päivän aikana allekirjoituksia on tullut lähes 30 tuhatta.

Protesti kansanedustajien yli 8 prosentin palkankorotusta vastaan on pantu alulle syyskuussa vuonna 2010 eikä sillä ole varsinaista tekemistä kansanedustajien viimeaikaisten palkkiokorotusten kanssa. Addressi kerää allekirjoituiksia, vaikka sen alkuperästä on keräyksen kommenteissa useita huomautuksia.

Kansanedustajien palkkiot nousivat maaliskuun alussa 0,4 prosenttia eli 20 euroa, mikä on samaa tasoa työmarkkinasopimuksen kanssa."

http://yle.fi/uutiset/kansanedustajien_palkankorotuksilla_hurjaa_vastustusta_netissa/7158028

Tää on niin tätä nykyään. Vanha adressi lähtee sinänsä ajankohtaisista syistä uudelleen kiertämään, eikä aikaakaan kun sosiaalinen media on täynnä pöyristyneitä kansalaisia päivittelemässä kansanedustajien sikamaisia palkankorotuksia.

Keskimäärin ihmisille ei taida olla juurikaan aikaa tai viitseliäisyyttä perehtyä asioihin sen syvällisemmin. Pikavilkaisulla omaksutaan se, mitä tarjolla on ja hypätään seuraavaan mielenkiinnon vangitsijaan. Myönnän sortuvani tuohon usein itsekin.

Sitten arvostetut tiedotusvälineemme vielä käyttävät väärinkäsitystä tylysti hyväkseen. Yle ei suinkaan ollut ainoa lähde, joka muotoili otsikkonsa vähemmän fiksuun tapaan.

27Hel/140

”Luontaistuotteet voivat aiheuttaa vakavan maksavaurion”

"Luontaistuotteet voivat vaurioittaa vakavasti maksaa, varoittaa Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri Markku Voutilainen.

Kansainvälisissä tutkimuksissa luontaistuotteista on löydetty muun muassa raskasmetalleja ja erilaisia toksiineja, kuten lyijyä, elohopeaa sekä arsenikkia.

"Aina ei vaadita edes pitkää altistusta, vaan joskus riittää lyhyempikin käyttö. Ainoa varma tapa olla hankkimatta itselleen maksavauriota on olla käyttämättä luontaistuotteita. Jos niitä käyttää, on järkevää tutkituttaa maksa-arvot", Voutilainen sanoo."

http://www.hs.fi/terveys/a1393468048744

Kuulostaapa huolestuttavalta.

"Voutilainen viittaa lääketieteen aikakauskirjassa Duodecimissa julkaistussa kirjoituksessaan arvostetun tiedejulkaisun artikkeliin, johon on koottu tietoja eri puolilta maailmaa tehdyistä tutkimuksista.

Maksalle vaarallisiksi ovat Alimentary Pharmacology & Therapeutics -lehden mukaan osoittautuneet muun muassa jotkut ayurvedahoidoissa käytetyt tuotteet, puolanminttu, tähkäkimikki, monet kiinalaiset luontaislääkkeet sekä jotkut vihreä tee -valmisteet."

Ja nämäkö nyt sitten ovat yhtä kuin luontaistuotteet? Ei helvetti, hävetkää nyt vähän. Ketä tällainen harhaanjohtava uutisointi palvelee?

""Kaikki vihreä tee ei varmastikaan ole haitallista, eikä minulla ole tiedossa, että Suomessa olisi löydetty vihreän teen aiheuttamia maksavaurioita", Voutilainen sanoo."

Ihanko totta. Koskahan tiedotusvälineet oppisivat, että aivan joka tohtorin ja professorin sanomiset eivät ole välttämättä julkaisukelpoista materiaalia.

13Hel/141

Paskaa

"Opettaja ärähtää: ”Kouluruoka ei ole pa*kaa – en pysty syömään pa*kaa”"

"Lundellia ärsyttää kouluruoan ympärillä pyörivä kärkäs keskustelu ja väitteet kouluruoan kehnosta laadusta.

–Kouluruoka ei ole paskaa, kuten monesta tuutista olen kuullut, Lundell ärähtää.

–Ruoka ei ole paskaa. Ruoka muuttuu paskaksi, kun se on kulkenut ihmisen ruuansulatuselimistön läpi.

Viime vuonna vuoden luokanopettajaksi valittu Lundell toteaa olevansa melkoinen kouluruuan asiantuntija, koska on syönyt kouluruokaa opettajana vuodesta 1980. Näin ollen väite kouluruoan paskuudesta on helppo kumota.

–En pysty syömään paskaa, Lundell kirjoittaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/66565-opettaja-kai-ari-lundell-kouluruoka-ei-ole-paskaa-en-pysty-syomaan-paskaa

Paskaa on väkisin saatava otsikkoon asti, mutta sitten sitä ei edes uskalleta kirjoittaa oikeassa muodossaan. Ei paska muutu yhtään kauniimmaksi, vaikka siihen heittäisi tähden keskelle.

Minua ärsyttää suunnattomasti tällainen sanojen demonisointi, sensurointi ja niistä seuraava naurettava kiertely. Odotan innolla, koska Suomenkin mediassa yleistyy n-sanoista ja v-sanoista puhuminen.

"Presidentti Niinistö sai olympiahopeamitalistin kainaloonsa - katso kuva" - Yle

"Näin kävi palaneen koulun abiturienttien koepapereille – kuvat" - Yle

Vitun Yle.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia