Mediavahti mullo.net

27Hel/140

”Luontaistuotteet voivat aiheuttaa vakavan maksavaurion”

"Luontaistuotteet voivat vaurioittaa vakavasti maksaa, varoittaa Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri Markku Voutilainen.

Kansainvälisissä tutkimuksissa luontaistuotteista on löydetty muun muassa raskasmetalleja ja erilaisia toksiineja, kuten lyijyä, elohopeaa sekä arsenikkia.

"Aina ei vaadita edes pitkää altistusta, vaan joskus riittää lyhyempikin käyttö. Ainoa varma tapa olla hankkimatta itselleen maksavauriota on olla käyttämättä luontaistuotteita. Jos niitä käyttää, on järkevää tutkituttaa maksa-arvot", Voutilainen sanoo."

http://www.hs.fi/terveys/a1393468048744

Kuulostaapa huolestuttavalta.

"Voutilainen viittaa lääketieteen aikakauskirjassa Duodecimissa julkaistussa kirjoituksessaan arvostetun tiedejulkaisun artikkeliin, johon on koottu tietoja eri puolilta maailmaa tehdyistä tutkimuksista.

Maksalle vaarallisiksi ovat Alimentary Pharmacology & Therapeutics -lehden mukaan osoittautuneet muun muassa jotkut ayurvedahoidoissa käytetyt tuotteet, puolanminttu, tähkäkimikki, monet kiinalaiset luontaislääkkeet sekä jotkut vihreä tee -valmisteet."

Ja nämäkö nyt sitten ovat yhtä kuin luontaistuotteet? Ei helvetti, hävetkää nyt vähän. Ketä tällainen harhaanjohtava uutisointi palvelee?

""Kaikki vihreä tee ei varmastikaan ole haitallista, eikä minulla ole tiedossa, että Suomessa olisi löydetty vihreän teen aiheuttamia maksavaurioita", Voutilainen sanoo."

Ihanko totta. Koskahan tiedotusvälineet oppisivat, että aivan joka tohtorin ja professorin sanomiset eivät ole välttämättä julkaisukelpoista materiaalia.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia