Mediavahti mullo.net

27Tam/141

”Kuinka työpaikan tuppisuu kesytetään”

"Usein alainen ei puhu, ei pukahda. Eikä mies katso silmiin. Sen sijaan hänen katseensa hakeutuu seinille tai kaukaisuuteen.

Aivan kuin vetäytyvä alainen ei noteeraisi esimiestä. Vaikutelmaa vahvistaa se, että alainen on maan hiljaisia. Hän osallistuu vain niukasti keskusteluun niin palavereissa kuin muissakin työtilanteissa.

Esimies on hyvin päässyt tutustumaan muihin tiimiläisiinsä. Hän siirtyi toisesta paikasta taloa johtamaan tiimiä ja tuntee parissa kuukaudessa saaneensa työt käyntiin ja tiimin haltuunsa. Paitsi sen hiljaisen hiihtäjän, Reino-tossuissa kulkevan koodaajan.

Esimies hymyilee ystävällisesti kohdatessaan hänet käytävällä. Toinen ei edes vahingossa vastaa hymyyn."

http://www.tietoviikko.fi/tividuunit/kuinka+tyopaikan+tuppisuu+kesytetaan/a961274

Tervetuloa todellisuuteen. Sillä välin kun muu huipputiimi lörpöttelee kahvihuoneessa, se hiljainen hiihtäjä todennäköisesti tekee työpisteellään oikeita töitä. Siis sellaisia, joista ei seuraa ainoastaan lisää keskustelua ja uusia palavereita.

En tiedä, mistä on lähtöisin se kovin vinoutunut näkemys, että työnantajan kannattaisi palkata ainoastaan ylisosiaalisia ilopillereitä. Tuo näkemys ei valitettavasti rajoitu pelkästään palvelualalle tai muihin asiakaskontaktitehtäviin, joissa kyseisillä avuilla olisi oikeasti merkitystä. Sanoisin, että sosiaalisuus hakukriteerinä saattaa karsia pois juuri niitä pätevimpiä kavereita.

Introverttiys ei ole sairaus, jolle pitäisi yrittää löytää parannuskeino.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Juurikin näin


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia