Mediavahti mullo.net

27Mar/130

”Älytöntä keskustelua johtajien palkkakatosta”

"Aalto-yliopiston varadekaanin ja laskentatoimen professorin Seppo Ikäheimon mielestä valtion puuttuminen yritysten palkkaukseen ei tunnu järkevältä."

"– Jos kakun kasvattaminen ei olisi yhteydessä sen jakamiseen, kaikille työntekijöille voitaisiin toki maksaa saman verran. Näin ei kuitenkaan ole. Siksi tämä on mielestäni älytön keskustelu, Ikäheimo lataa."

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/11/27/alytonta-keskustelua-johtajien-palkkakatosta/201316402/139

En tiedä, minne professori on älynsä hukannut, mutta tässähän ei ollut kyse saman palkan maksamisesta kaikille.

 "Ikäheimon mukaan yritysten bonusjärjestelmillä on selkeä yhteys yritysten menestykseen. Tuloeroilla pyritään löytämään oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin. Mitä isompi yritys, sitä isompi vastuu ja palkka."

"Palkkoja rajaava laki ei kannustaisi yrityksiä kasvamaan, päinvastoin. Pienemmissä yrityksissä palkkaerot ovat luonnostaan pienempiä."

Melkoista potaskaa. Esimerkiksi tuossa tutkimuksessa, johon uutisjutussa viitattiin, ei löydetty selkeää yhteyttä johdon palkkauksen ja yrityksen menestyksen välille.

"Ikäheimo ei usko, että palkitsemista pystyttäisiin aukottomasti rajoittamaan."

"– Kun on tarpeeksi pätevä konsultti vierellä, ratkaisut kyllä löytyvät, Ikäheimo sanoo."

Ikäheimo varmaan lakkauttaisi myös poliisin ja oikeuslaitoksen, rikollisuutta kun ei saada koskaan kitkettyä kokonaan pois. Ilmeisesti konsulttejakin voi palkata ainoastaan etsimään porsaanreikiä, ei keksimään keinoja niiden tukkimiseksi.

"– Kun suhteutetaan suomalaisen yritysjohdon palkkoja niin sanottujen valkokaulustyöntekijöiden palkkatasoon, palkkaerot ovat huomattavasti pienempiä kuin esimerkiksi Britanniassa tai viime kädessä Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa räikeimmät palkkaerot jättävät sveitsiläisten kauhistelemat kertoimet kirkkaasti taakse."

Eli ei olla vielä aivan niin urpoja kuin muualla maailmassa. Viiltävä määritelmä kohtuudelle.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia