Mediavahti mullo.net

5Mar/130

EU kieltää

"Euroopan unioni aikoo puuttua imurointiisi. EU kieltää ensi vuoden syyskuusta lähtien tehokkaimpien imurien myynnin, koska ne kuluttavat liikaa energiaa."

"Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin mukaan 2014 syyskuuta jälkeen voi myydä vain imureita, joiden teho on alle 1600 wattia. Vuodesta 2017 teho saisi olla enää 900 wattia."

http://www.taloussanomat.fi/kulutustavarat/2013/11/04/eu-kieltaa-tehokkaat-polynimurit/201315332/12

Ilmeisesti maailma ei pelastukaan hehkulamppukiellolla, vaan vaaditaan lisää järeitä toimia. Valitettavasti keskuspölynimureilla, märkäimureilla ja teollisuusimureilla saa jatkossakin tuhota maailman, sillä säädös ei koske niitä.

"Uusi ekosuunnitteluvaatimus tuo 20 asteen pesuohjelman pyykinpesukoneisiin. Monet järjestöt varoittavat kylmäpesun haitoista.

EU:n ekosuunnitteluvaatimus tulee voimaan joulukuun alussa. Tämän jälkeen uusissa pyykinpesukoneissa täytyy olla 20 asteen pesuohjelma."

http://www.talouselama.fi/uutiset/pesukoneisiin+tulossa+euohjelma+20+asteen+pesu/a2212426

Tässä kohtaa on hyvä huomioida, että koska pyykinpesijät ovat tunnetusti parempia ihmisiä kuin imuroijat, ei pesukoneiden kaikkia ohjelmia tarvitse rajoittaa 20 asteen lämpötilaan.

Jään toiveikkaana odottamaan, josko ylitehokkaat vedenkeittimet ja kahvinkeittimetkin saataisiin pian aisoihin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia