Mediavahti mullo.net

18Kes/130

”Verottaja aikoo puuttua aikapankkien toimintaan”

"Viime vuosina ympäri Suomea levinneet aikapankit ovat herättäneet nyt viranomaisten mielenkiinnon. Suomessa aikapankkeja toimii jo kymmenillä paikkakunnilla ja niiden kautta vaihdetaan jo tuhansia työntunteja vuodessa."

"Ja ongelma on se, että aikapankeissa tehtävä vaihtotyö on veronalaista. Tätä eivät Niemelän mukaan aikapankeissa töitä tarjoavat ja vastaanottavat ihmiset aina ymmärrä.

-Keskeisin harmaan talouden riski on se, että tässä saattaa jäädä veronalaisia tuloja ilmoittamatta, sanoo Niemelä."

http://yle.fi/uutiset/verottaja_aikoo_puuttua_aikapankkien_toimintaan/6692800

Mikä ihme tätä maata oikein vaivaa? Kaikki positiivisetkin jutut yritetään teilata täysin mustavalkoisella säännöstelyllä. Juu, varmasti huikeita summia jää verottamatta, jos vaikka verrataan rakennusalan harmaaseen talouteen.

"-Tällainen naapuriapuun vertautuva kukkien kasteleminen. Se on nyt mietinnässä, että onko se veronalaista vai ei, sanoo ylitarkastaja Manninen."

Tässä toimisi taas se yksinkertainen testi, että jos alle kouluikäinen lapsikin ymmärtää asian naurettavuuden, ehkä jotain on vähän pielessä.

"-Siihen liittyy monia haasteita, kuten työn arvostaminen. Verotettavan summan määrittäminen tulee olemaan hankalaa, myöntää Harmaa talouden selvitysyksikön Marko Niemelä.

Onko mahdollista, että verotuloja pystytään oikeasti keräämään?

-Varmasti se on mahdollista, mutta haastavaa."

Onnea kovasti yritykseen. Mihin joutuisimmekaan ilman Harmaan talouden selvitysyksikön arvokkaita ponnisteluja.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia