Mediavahti mullo.net

3Tou/131

”Ministeri haluaa ilokaasun myymiseen täyskiellon”

"Guzenina-Richardson on tänään pannut liikkeelle tiukennuksen kemikaalilakiin. Peruspalveluministerin mukaan tavoitteena on ilokaasun kuluttajamyymisen täyskielto."

http://yle.fi/uutiset/ministeri_haluaa_ilokaasun_myymiseen_tayskiellon/6618380

No mutta, tämähän tuli Marialle kuin tarjottimella. Sote-uudistus kun ei ota onnistuakseen, niin nyt päästään edes kieltämään jotain. Irtopisteet kotiin.

"- Lähtökohta on, että Tukesinkin esille nostama täysi kielto saataisiin Suomessa aikaiseksi. Pidän itse tärkeänä, että tähän suhtaudutaan hyvin tiukasti."

No sehän on ehdottoman tärkeää. Ihailtavan nopeaa toimintaa ministeriltä.

"- Ilman alkoholiakin muutaman patruunan peräkkäin hengittäminen voi aiheuttaa tajuttomuutta ja muita sivuvaikutuksia."

Virkavallallakin on kädet täynnä töitä raahatessaan puolikuolleita ilokaasunistejä kaduilta sairaalahoitoon. Samoin vappupallojen heliumiin tukehtuneiden määrä on räjähtämässä käsiin.

""Ilokaasu on erittäin lyhytvaikutteinen päihde. En tiedä, että kukaan olisi joutunut sen käytön takia hoitoon vappuna tai aiemminkaan", kertoo erikoislääkäri Jani Mononen Helsingin Haartmanin sairaalan päivystyksestä.

Useita vuosia päivystyksessä työskennellyt Mononen arvioi, että ilokaasun käyttö voi kuitenkin olla vaarallista, jos kaasua hengittää esimerkiksi kaasunaamarin tai muun "suljetun laitteen" avulla."

http://www.hs.fi/kotimaa/Lääkäri+Ilokaasun+ei+tiedetä+aiheuttaneen+tukehtumisia/a1367458710164

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Suurin ongelmahan tässä on se, että kyseessä on ilokaasu, jota kansalaiset voivat nauttia. Jos kyse olisi tavallisesta kaasusta, sitä ryhdyttäisiin tukemaan valtiovallan toimesta niin, että esim. eläkeputken päähän saakka rämpineet yksilöt pääsisivät ”suihkuun” nauttimaan siitä.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia