Mediavahti mullo.net

25Hel/130

Himasen Pekka

Otsikoiden innoittamana tulin nyt vasta selanneeksi läpi Himasen työryhmän tuotoksen.

"Kaikkein olennaisimmin informationaalinen kehitys tarkoittaa informaatioteknologian yhdistämistä uudenlaiseen johtamis- ja työkulttuuriin, joka organisoi toiminnot paremmin ja jossa sitten hyvinvoivat osaajat voivat tehdä tuote- ja palveluinnovaatioita."

"Tulevaisuus-hankkeen toisena osana on syvennettävä tuottavaan hyvinvoinnin ohjelmaa ilmaisun jälkimmäisen sanan osalta"

"Toisin sanoen keskustelussa on ymmärretty informationalismi liian kapeasti ja sivuutettu se, että ytimessään hyvinvointiyhteiskunnan informationaalinen kehitys on yhtä paljon elämäntavallinen kuin teknologinen kehitys."

"Taloudellinen kestävyys edellyttää panostusta korkeaan hyvinvointiin, joka on korkean tuottavuuden lähde ja jonka tuoma korkea turva on välttämätön perusta globaalin talouden hyväksyttävyydelle."

http://valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/pdf/2012/sininen-kirja/fi.pdf

Huippufilosofiaa tai ei, niin onhan tuo nyt aivan kelvotonta tuubaa jo pelkästään kielenkäytön näkökulmasta. Teksti on täynnä ymmärrettävyyttä heikentävää sanojen pyörittelyä, loputonta kiertelyä, hatusta vedettyjä termejä ja anglismeja. Tuollaista tekstiä ei päästäisi läpi esimerkiksi yksikään lopputyön tarkastaja.

Kielellistä surkeutta voisi ehkä katsoa läpi sormien, mikäli kirjassa olisi jotain todellista sisältöä. Vaan kun ei ole. Lukijalle tarjotaan pelkkä ympäripyöreyksien, itsestäänselvyyksien ja jo aiemmin tiedossa olleiden ongelmien luettelo. Mitään käytännön ratkaisuehdotuksia ei esitetä. Kukahan kertoisi, mitä hyötyä koko teoksesta lopulta oli?

Kestävästä kehityksestä tulee aina mieleen eräs samaa nimeä kantanut kurssi TTY:llä. Kurssista sai vastaavanlaista puppua esseen verran loruilemalla muistaakseni yhden tai kaksi puoli-ilmaista opintoviikkoa. Haluaako joku jo tilinumeroni?

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia