Mediavahti mullo.net

17Tam/130

Vajakit vauhdissa

"Virkamiestyöryhmä on päässyt yksimielisyyteen ehdotuksestaan makeisveron uudistamiseksi, kertoo puheenjohtaja Tanja Nurmi. Ratkaisusta tiedotetaan kuunvaihteessa, kun ryhmä saa työnsä valmiiksi."

"Toisessa mallissa verotetaan tasapuolisesti kaikkia sokeripitoisia tuotteita, myös hedelmiä ja muita luontaisesti makeita tuotteita."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/01/1692592/sokeriverosta-syntyi-yksimielisyys---vero-mahdollinen-myos-hedelmille

Haluaisinpa tavata ne tyypit, jotka ihan tosissaan ottavat hedelmien ja muiden luontaisesti makeiden tuotteiden sokerin verotuksen edes harkinta-asteelle. No, kyllähän näitä riemuidiootteja Suomessa riittää:

"Joensuussa vierailleen pääministeri Jyrki Kataisen mukaan pakkoruotsi säilyy

- Kun on yksi kansa ja kaksi kieltä, niin kyllä kansan pitää toisiaan ymmärtää ja osata kieli edes alkeellisella tavalla.

- Sen takia molempien kotimaisten kielten opiskelu on tärkeää, ihan kansakunnan eheyden kannalta.

- Tämähän ei ole estänyt ranskan tai saksan opiskelua, ei anneta sen estää myöskään venäjän opiskelua. Eli tämä on enemmänkin asenteellinen ongelma."

http://yle.fi/uutiset/pakkoruotsilla_mennaan_jatkossakin/6451031

"RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund pitää kiinni ruotsin kielen opetuksesta koko maassa. Haglund ei ole valmis luopumaan ruotsin kielen opetuksesta Itä-Suomessa."

"– Esimerkiksi monessa valtion virassa vaaditaan niin ruotsin kuin suomen kielen taitoja ja siitä syystä en asettaisi nuoria siihen asemaan."

"– Meillä on tilanne jo nyt sellainen, missä on mahdollisuus opiskella suomea, ruotsia ja venäjää ala-asteella, kaikkia samaan aikaan vielä. Ne eivät ole poissulkevia vaihtoehtoja."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/01/1689382/rkpn-haglund-kielen-oppiminen-on-tahtokysymys

Nössykkä opetusministerimme Gustafsson ei ole juuri uskaltanut edes kommentoida asiaa.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia