Mediavahti mullo.net

19Jou/120

”Kansanedustajat saivat ohjeita taulutietokoneisiin ja pukeutumiseen”

"- Edustajan vakaaseen ja arvokkaaseen esiintymiseen on vakiintuneen käytännön mukaisesti katsottu kuuluvan asiallinen ja siisti pukeutuminen. Puhemiehet ohjaavat tarvittaessa pukeutumisetiketin tulkinnassa, tiedotteessa ohjeistetaan.

Muilta osin tiedote ei käsittele pukeutumista. Sen sijaan puhemiesneuvoston kerrotaan linjanneen edustajien muutakin salikäyttätymistä. Erityishuomion saivat taulutietokoneet, joiden käyttö on ainakin toistaiseksi sallittu täysistunnossa. Puhemiesneuvoston mukaan tässäkin on noudatettava arvokkuutta, koska istuntosalia ei ole tarkoitettu toimistotöiden tekemiseen."

 http://yle.fi/uutiset/kansanedustajat_saivat_ohjeita_taulutietokoneisiin_ja_pukeutumiseen/6422151

Taulutietokone on asetettava pöydälle tiettyä arvokkuutta noudattaen niin, että sen sivut ovat yhdensuuntaiset pöydän reunoihin nähden. Taulutietokonettä näppäillään puhtain käsin, hiljaa ja eleettömästi. Kun käyttö lopetetaan, siirretään taulutietokone pöydän vasempaan uloimpaan kulmaan. Edustajan tulee istua ryhdikkäästi selkä suorana, kädet pöydällä sormet ristittyinä. Muille edustajille ei tule supatella.

"Tabletit ovat ainakin toistaiseksi sallittuja istuntosalissa."

Tablettien murskaamista ja snorttaamista nenään ei pidetä kuitenkaan soveliaana nautintotapana.

"Ravi muistuttaa, että siisti pukeutuminen on osa parlamentaarista, arvokasta käyttäytymistä. Puhemiesneuvoston mielestä salivaatetuksessa on ollut sen verran ongelmia, että asiasta oli syytä muistuttaa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/12/1676938/varapuhemies-ravi-rauhoittelee-vaatekohua

Palan halusta kuulla lisää näistä ongelmista.

"Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) arvostelee laivanrakennushankkeista käytävää kilpailua epäterveeksi."

"- Muun muassa Etelä-Korea ja Euroopan maat tukevat eri tavoin isoja hankkeita. Toiminta ei kilpaile keskenään vaan myös valtiot, ja kyse on siitä, kuinka paljon kukin valtio ottaa riskejä veronmaksajien piikkiin, Katainen sanoi pääministerin haastattelutunnilla Yle Radio Suomessa sunnuntaina."

http://yle.fi/uutiset/katainen_kilpailu_laivanrakennushankkeista_epaterveella_pohjalla/6418915

Valitettavasti haastattelu päättyi lyhyeen Jyrkin kiiruhtaessa postittamaan kahden miljardin euron shekkiä Kreikkaan.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia