Mediavahti mullo.net

17Jou/120

Kilpauutisointia

"Uutisoinnin nopeuden mielekkyydestä on keskusteltu sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen perjantaisesta kouluampumisesta levisi paljon virheellistä tietoa."

"Connecticutin kouluampumisesta levisi runsaasti puutteellista ja väärää tietoa.

- Muun muassa uutistoimisto AFP nimesi ampujaksi ensin väärän ihmisen. Myös hänen kuvansa julkaistiin."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/12/1675703/tutkija-soimaa-salamauutisointia---usan-kouluampumisesta-mediasotku

Oli varmasti ratkiriemukas iltapäivä tuolla tyypillä, joka ei ollutkaan ampuja. Henkilöllisyys levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

"MTV3:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sanoo, että media ei voi jäädä odottamaan kriisitilanteessa viranomaistiedotteita, joiden julkaisu voi viedä tunteja tai jopa päiviä."

Niin, kaikkein tärkeintähän tällaisissa tapauksissa on nimenomaan tekijän nimen julistaminen kaikelle kansalle. Sillä ei ole luonnollisesti mitään merkitystä, kuka ehtii tiedon ensimmäisenä julkistaa. Yleensä myös kilpailevat uutistoimistot pidättäytyvät seuraamasta esimerkkiä, vaikka joku vetäisikin liipaisimesta liian aikaisin ja ilman täyttä varmuutta faktoista.

"Tv-yhtiöt olivat vakuuttaneet, että erityisesti lapsia haastatellaan varoen ja vain vanhempien läsnä ollessa. Se piti paikkansa kuitenkin vain teoriassa. Kun Newtownin kadulle ilmestyi ala-asteikäinen lapsi vanhempiensa kanssa, niin ympärille lehahti juoksujalkaa lauma toimittajia ja kuvaajia tv-kamerat surraten. Yritä siinä sitten sanoa ei, kun kysymyksiä satelee joka puolelta, eikä kukaan vaivaudu kysymään minkäänlaisia lupia."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/12/1675771/mtv3n-kirjeenvaihtaja-media-massaili-murhenaytelmalla---lapsia-jahdattiin-surutta

Jossain tiedotustilaisuudessa (en tosin tiedä missä vaiheessa) vielä erikseen pyydettiin jättämään perheet rauhaan. Kieltämättä vähän oudoksutti katsella, kun toimittaja kyselee arviolta 6-vuotiaalta nappulalta massasurman yksityiskohtia.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia