Mediavahti mullo.net

15Mar/120

”Finnair luopuu henkilöstön palkitsemisjärjestelmästä”

"Finnair luopuu vuoden 2013 alusta alkaen nykyisistä vapaaehtoisista työ- tai työehtosopimuksiin kuulumattomista kollektiivisista kannustinpalkkioista.

Kannustinpalkkiot ovat olleet keskimäärin 2 prosentin suuruisia ja kuukausitasolla noin 40 per työntekijä. Finnairin mukaan kannustimet on koettu "pieniksi ja tehottomiksi"."

http://www.talouselama.fi/uutiset/finnair+leikkaa+tyontekijoiltaan+pienet+ja+tehottomat+bonukset++uudet+palkitsemiskeinot+haussa/a2155465

On se muuten hassu juttu, miten kannustinten tärkeys vaihtelee sen mukaan, missä kohtaa yhtiön henkilöstöhierarkiaa ollaan menossa. Jos alemman tason työntekijän bonus ei toimi, sen voi vaikka poistaa kokonaan. Jos johtajan bonus ei toimi, sitä yksinkertaisesti kasvatetaan.

"Finnair haluaa nyt keskustella henkilöstön kanssa palkitsemisratkaisuista, jotka olisivat "motivoivia ja paremmin linjassa yhtiön taloudellisen menestyksen kanssa"."

Kaikkensa antanut johtaja on luonnollisesti aina ansainnut bonuksensa, meni firmalla hyvin tai huonosti.

Yhtä lailla kummaa on se, miten johtajien vuosi vuodelta etääntyviä palkkoja yleensä perustellaan sillä, että niiden täytyy olla kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Ulkomaille pakeneva johtaja on pelottava uhkakuva, mutta päteville alemman tason työntekijöille toivotetaan hyvää matkaa. Vahingossa pääsi unohtumaan, etteivät ne työntekijöidenkään palkat pärjää kansainvälisessä vertailussa.

Areenassa oli hyvä pätkä aiheesta:

http://areena.yle.fi/tv/1662349

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia