Mediavahti mullo.net

5Mar/120

Numeroiden harhaa

"Amerikkalainen Apple ja korealainen Samsung haalivat yli sata prosenttia koko teollisuusalan kolmannen neljänneksen tuloksesta, hämmästelee kanadalaispankki Canaccord."

"Canaccord on katsauksessaan laskenut yhteen telealan yhtiöiden tulokset ja laittanut yhtiöt järjestykseen value share -käsitteen mukaan. Value share tarkoittaa yhtiön tienaamaa rahamäärää suhteutettuna kilpailijoiden ansaitsemaan rahamäärään.

Apple keräsi heinä–syyskuussa 59 prosenttia alan yhteenlasketusta tuloksesta ja Samsung 47 prosenttia. Nokian osuus koko alan tuloksesta oli -3 prosenttia. RIM ja Motorola jäivät -2 prosenttiin."

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/11/01/pankki-hammastelee-apple-ja-samsung-haalivat-106-alan-tuloksesta/201241151/170

Tällä kertaa ei voi ilmeisesti syyttää toimittajaa, vaan on pakko todeta, että ainoastaan finanssilaitos voi saada aikaiseksi noin hölmön vertailun. Tappiota takoneiden firmojen negatiivinen tulos lasketaan ikään kuin voitollisten firmojen ansioksi. Melko reilua. Entäpä sitten teoreettinen tilanne, jossa epäonnisen yhtiön megatappiot pudottavatkin alan kokonaistuloksen lähelle nollaa. Jo saadaan hauskoja prosenttilukuja!

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia