Mediavahti mullo.net

2Mar/121

Iso korjaus

"Yhdysvalloissa riehuva hirmumyrsky Sandy kylvi suurtuhoa myös Karibianmeren saarivaltioissa. Alustavien tietojen mukaan ainakin 69 ihmistä on kuollut kuudessa eri saarivaltiossa.

Pahiten Sandyn raivosta kärsi Haiti. Haitin väestönturvaviraston mukaan 52 ihmistä on kuollut hirmumyrskyn aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä. Ainakin 12 ihmistä on yhä kateissa. Yli kolme päivää jatkuneet sateet vahingoittivat pahoin teitä ja siltoja, ja pääsy moniin kyliin ja kaupunkeihin on yhä mahdotonta."

"Sandy runnoi myös Kuuban itäosia. Hirmumyrskyssä kuoli 11 ihmistä ja 188 000 kotia tuhoutui. Sandy kuritti myös Kuuban ruokavarantoja hävittämällä 100 000 hehtaaria viljelysmaata, YK:n julkaisema raportti kertoi keskiviikkona.

Raportin mukaan maatalouden kärsimistä tappioista aiheutuu vakavia seurauksia Kuuballe, koska tuhoja kärsineillä alueilla viljellään koko maan tarvitsemia viljelykasveja. Sokeriruoko-, ratamo- ja banaanisadot kärsivät eniten. Kahvisadosta tuhoutui jopa kolmannes."

"Sandy iski voimakkaasti Jamaikaan, jossa se tuhosi banaanisatoa maan itäosissa. Bahamasaarilla Sandy aiheutti aineellista vahinkoa, kun myrsky tuhosi koteja ja infrastruktuuria."

http://yle.fi/uutiset/hirmumyrsky_sandy_syoksi_haitin_ja_kuuban_ahdinkoon/6359487

Kummasti tuppaavat tällaiset epäolennaiset pikkujutut jäämään valtavirtamedialta unholaan, kun valokeila juuttuu Yhdysvaltain kohdalle.

Yhden hyvän dokumentin tulin jälleen katsoneeksi. Oletko kenties kuvitellut, että Deepwater Horizonin öljyturman jälkeisen siivousoperaation ansiosta aurinko paistaa jälleen kirkkaana Meksikonlahdella? Uutisissa tapauksesta ei enää puhuta, bakteerit ovat kuulemma syöneet jo suurimman osan öljystä. Hieman toisenlaisen kuvan antaa kuitenkin The Big Fix:

http://www.thebigfixmovie.com/

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Se, että hurrikaani tekee tuhoja Haitissa ja Kuubassa, ei valitettavasti ole kovin iso uutinen. Sellaista tapahtuu kutakuinkin joka vuosi, joinakin useammankin kerran. Sen sijaan se, että hurrikaani ryöpyttää tuollaisella voimalla New Yorkia, on uutinen. Sinne asti hurrikaanit eivät ole tavanneet yltää. Ehkä joskus tulevaisuudessa sekään ei enää ole uutinen.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia