Mediavahti mullo.net

27Syy/120

Hyvä veli

"Pirkanmaan ELY-keskus on hylännyt halpabussiyhtiö Onnibussin liikennelupahakemuksen. Yhtiö kertoo hakeneensa lupaa vuorolle, joka olisi kulkenut päivittäin Jyväskylästä Tampereen Hervannan kautta Turun satamaan ja takaisin. Haettu vuoro olisi ollut ainoa yhteys Turun iltalaivoilta Jyväskylään.

Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö pitää päätöstä käsittämättömänä."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194769172609/artikkeli/onnibus+ei+saa+ajaa+turun+satamasta+hervannan+kautta+jyvaskylaan.html

"Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) maksoi porilaiselle sementtivalimolle 74 000 euroa potilastietohankkeeseen liittyvistä it-töistä, kertoo torstain Ilta-Sanomat. Summa oli osa 1,3 miljoonan euron pottia, jonka STM maksoi HL7 Finland -nimiselle yhdistykselle potilasasiakirjojen tiedonsiirtoon liittyvien standardien määrittelytyöstä.

HL7 on aatteelliseksi yhdistykseksi rekisteröity it-alaan perehtyneiden asiantuntijoiden yhteenliittymä. Ilta-Sanomien mukaan sen jäseninä on konsultti- ja it-yrityksiä sekä käyttäjäpuolen kuten sairaanhoitopiirin edustajia.

Ilta-Sanomat epäilee, että it-työ meni sementtivalimolle, koska valimon omistajan vaimo työskenteli päällikkötehtävissä Satakunnan sairaanhoitopiirin tietopalveluyksikössä. Vaimo myös edusti sairaanhoitopiiriä HL7-yhdistyksessä ja veti siellä yhtä alaryhmää.

Nainen kiisti IS:lle, että hänen viranomaistehtävällään ja yhdistystoiminnalla olisi ollut mitään tekemistä keskenään."

http://www.hs.fi/kotimaa/IS+Ministeriö+osti+it-palveluja+sementtivalimolta/a1305601902877

Näin syksyn sateisen harmauden keskellä lämmittää sydäntä tieto siitä, ettei Suomessa sentään tarvitse kantaa huolta korruptiosta tai muusta epämääräisestä suhmuroinnista.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia