Mediavahti mullo.net

19Kes/121

”Eva Biaudet: Muukalaisviha uhkaa Ruotsin kielen asemaa”

"- Harvoin tällainen vihamielinen suhtautuminen erilaisuuteen rajoittuu ainoastaan yhteen ryhmään. Kyllä minä näen, että tällä (Ruotsin kielen heikentyneellä asemalla) on ollut yhteyksiä myös tällaiseen Suomessa vallitsevaan muukalaisvihamieliseen ilmapiiriin. Kyllä nämä ilmiöt liittyvät toisiinsa, Biaudet sanoo."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/politiikka/984-politiikka/103743-eva-biaudet-muukalaisviha-uhkaa-ruotsin-kielen-asemaa

Voi kuule Eva. Minä olen avoimen vihamielinen teikäläisiä kohtaan vain ja ainoastaan siksi, että pidätte kynsin hampain kiinni pakkoruotsistanne. Pitää oikeasti olla vähän tyhmä, jos ei tuota tajua.

"- Jostain syystä Suomessa on tullut yhtäkkiä sellainen tunne, että Ruotsin kieli veisi jotain pois suomalaisuudesta."

Mahtaisiko tuo johtua siitä, että pakkoruotsi vie usein suomalaiselta opiskelijalta teoreettisenkin mahdollisuuden opiskella jotain hyödyllisempää kieltä. Vuorokaudessa ja opintosuunnitelmassa kun on varsin rajallisesti tunteja. Pitää oikeasti olla vähän tyhmä, jos ei tuota tajua.

"Biaudet'n mukaan Suomen menestyminen perustuu sen koko laajaan kulttuuriin, johon kuuluvat niin saamelaiset kuin ruotsinkielisetkin."

Ei sitten kuitenkaan sitä pakkosaamea?

"Kokoomuksen puoluekokous ei tällä kertaa kannata pakkoruotsin poistamista. Puoluekokous äänesti sunnuntaina kumoon puolueen nuorten liiton aloitteen, jonka mukaan toisen kotimaisen kielen pakollisuus olisi poistettu.

Kaksi vuotta sitten Jyväskylässä puoluekokous kannatti puoluejohdon harmiksi aloitetta pakkoruotsin poistamisesta.

Tällä kertaa itse puheenjohtaja Jyrki Katainen käytti ponnekkaan puheenvuoron kaksikielisyyden puolesta. Yleensä puheenjohtaja käyttää säästeliäästi puheenvuoroja aloitteiden yhteydessä."

http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+piti+palopuheen+kaksikielisyyden+puolesta/a1305575029742

Jos olisin kokoomuslainen, saattaisin ihmetellä, mitä mieltä on edes pitää puoluekokouksia, jos puolueen linja joka tapauksessa sanellaan ylhäältä, oli äänestystulos mikä hyvänsä.

""Kokoomus on valinnan vapauden puolesta, mutta yhteiskunnassa on myös velvollisuuksia", Katainen sanoi puoluekokoukselle.."

Velvollisuuksia RKP:lle.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Velvollisuuksissakin on yleensä jokin kohtuuspykälä, esim. asevelvollisuuden voi suorittaa siviilipalveluksena. Mutta pakkoruotsille ei ole mitään vaihtoehtoa, se on jokaikisen suomalaisen henkilökohtainen ”hurrivero”.
    Siitä se inho kumpuaa, Biaudet!
    Suhtaudun kaikkiin muihin vähemmistöihin positiivisesti. Erilaisuus on rikkautta. Inhoan ainoastaan pomottavaa bättre folkia, joka ei tyydy olemaan rikkaus, vaan käskyttää milloin lipposten, milloin kataisten kautta suomalaista rahvasta!


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia