Mediavahti mullo.net

21Tou/120

”Liikenneministeri haluaisi estää ajamisen ilman turvavyötä”

"Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kannattaa autoihin asennettavaa tekniikkaa, joka estää ajamisen, jos kaikki autossa olevat eivät ole turvavöissä."

"Liikenneturvan yhteyspäällikkö ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan jäsen Antero Aho toteaa Sunnuntaisuomalaisessa, että tutkijalautakunta on jo vuosia vaatinut autoihin turvavöittä ajamisen estävää järjestelmää. Hänen mukaansa esto olisi teknisesti helppo toteuttaa ja se pelastaisi vuosittain jopa kymmeniä ihmishenkiä."

http://yle.fi/uutiset/sunnuntaisuomalainen_liikenneministeri_haluaisi_estaa_ajamisen_ilman_turvavyota/6102308

Helppo? Kysymys lienee lähinnä siitä, miten hankalaksi eston kiertäminen voidaan tehdä nostamatta järjestelmän valmistuskustannuksia liian suuriksi. Onneksi autot ovat Suomessa niin halpoja, ettei pieni hinnannousu tunnu missään.

"Suomen tieliikenteessä kuoli viime vuonna 292 ihmistä."

Aika vähän. Vaikka jossain utopistisessa haavekuvitelmassa nuo kaikki voitaisiin ehkäistä, ei se mielestäni oikeuttaisi rankaisemaan kaikkia niitä autoilijoita, jotka käyttävät turvalaitteita vapaaehtoisesti.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia