Mediavahti mullo.net

12Huh/121

Hyi hyi, Helena Eronen

Eipä meinannut tulla työpäivästä enää mitään sen jälkeen, kun tähän juttuun törmäsin. Savu nousee päästä edelleen.

"Perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen ehdottaa blogissaan ulkomaalaisille pakollisia hihamerkkejä. Eronen kirjoittaa Uusi Suomi -verkkolehden blogipalvelussa, että hihamerkkien käyttönotto helpottaisi poliisin työtä ja vapauttaisi resursseja, sillä sen jälkeen poliisin ei tarvitsisi kysellä ulkomaalaisilta henkilöllisyystodistuksia.

Juutalaiset pakotettiin Natsi-Saksassa pitämään hihamerkkinä keltaista daavidintähteä, jolla heidät pystyttiin erottamaan julkisesti juutalaisiksi.

Eronen ehdottaa kirjoituksessaan, että ulkomaalaisen hihamerkki olisi eri kansalaisuuksilla erilainen.

– Muslimeilla se voisi olla vaikka puolikuu, jonka värityksen määrittelisi esim. joku koti- tai lähtömaan kansallinen juttu, venäläisillä sirppi ja vasara, kambodzalaisilla maamiina ja yhdysvaltalaisilla hampurilainen. Eli siis vaikkapa Sortavalasta tullut (pimeän) taksinkuljettaja pitäisi hihassaan punamustaa sirppiä ja vasaraa, Eronen kirjoittaa."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/333093/Kansanedustajan+avustaja+ehdottaa+ulkomaalaisille+hihamerkkeja

Koska en suostu uskomaan, että kukaan täysjärkinen tässä vaiheessa tekstiä enää kuvittelee kirjoituksen olevan täysin vakavamielinen, ainoaksi johtopäätökseksi jää, että toimittaja on täysin tietoisesti päättänyt julkaista "väärinymmärretyn" artikkelin, aavistaen että luvassa on mehukas äläkkä. Valitettavasti tuota Turun Sanomien alkuperäistä juttua on jo muokattu, mutta Erosen blogikirjoitus sentään löytyy vielä netistä:

http://jam.pp.fi/blogi/181.htm

"Mutta, mutta. Mitä tässä oikein satirisoidaan? Mikä on maali?

Satiiri on vaikea laji. Kun sitä lukee Pahkasiasta tai Tampista, Tampereen teekkarien vappulehdestä, niin asiayhteydestä viimeistään käy ilmi, että nyt ei olla ihan tosissaan.

Mutta kun kansanedustajan avustaja heittää röyhkeän tekstin muina naisina ihan asiallisten blogimerkintöjen sekaan, niin tietystihän se luetaan niin kuin se on kirjoitettu."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194737711673/artikkeli/oliko+kohu+natsihenkisesta+hihamerkista+vain+pila+ja+median+madannaisyytta+.html

Mikä ihmeen hinku kaikilla on sanella, mitä Erosen pitäisi blogissaan kirjoittaa? Miksi hänellä tulisi olla jokin maali, poliittinen agenda? Vähissä on toimittajan ammattitaito, jos ei kykene sisäistämään useampaa kuin yhtä tyylilajia kerrallaan.

Jupakassa on sujuvasti sivuutettu se seikka, että Eronen on vain kansanedustajan avustaja, eduskunnan työntekijä muiden joukossa, ei kansanäänestyksellä valittu edustaja. Kertokaa nyt ihmiset, miksi hänen henkilökohtaiset blogikirjoituksensa ovat jotenkin puoluepoliittisesti merkittäviä? Eronen on kirjoittanu blogiaan jo kauan ennen kuin päätyi nykyiseen pestiinsä. Seuraavaksiko puututaan eduskunnan vahtimestarin ja Hirvisaaren parturin sanomisiin?

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner tyrmistyi kansanedustajan avustajan Helena Erosen kohua herättäneestä blogikirjoituksesta. – Huonoa huumoria. Näin vakavilla asioilla ei lasketa leikkiä, Ruohonen-Lerner sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen torstaina."

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmän enemmistö suositti, että kansanedustaja James Hirvisaari irtisanoisi avustajansa välittömästi. Tammikuussa tehtävässä aloittanut Eronen on vielä koeajalla, joten työsuhde on ryhmäjohtajan mukaan purettavissa nopeasti.

Ruohonen-Lerner sanoi, että kirjoitus vahingoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmää ja puoluetta. Hän odottaa, että Hirvisaari ottaa ryhmän selkeän enemmistön suosituksen vakavasti."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/333485/RuohonenLerner+Nain+vakavilla+asioilla+ei+lasketa+leikkia

Rautakanki-Pirkkokin voisi ostaa jostain huumorintajun. Varsin avuttomia lampaita ovat perussuomalaiset, mikäli alistuvat tanssimaan tässä muiden sanelemien kuvioiden mukaan. Ainoa asia, joka tässä voi vahingoittaa perussuomalaisten puoluetta, on mediakirjoittelu ja siihen reagointi, ei yksittäisen eduskunta-avustajan blogi. Ottakaa vertailukohdaksi vaikka Wallinin valehtelu.

"Erosen bloggaustyyli on ollut rajoja kokeileva niin kauan kuin minä muistan. Nyt julkisuutta saanut kirjoitus meni hyvän maun tuolle puolen."

"Asiallinen sosiaalinen media ei voi toimia kunnolla ilman sääntöjä ja valvontaa. On nähty jo aikoja sitten myös se, mihin nimimerkkien vapaa käyttö johtaa, vaikka omallakin nimellä toki asiattomuuksia lauotaan.

Uusi Suomi uudistaa palveluaan parhaillaan ja ottaa ensi kuussa entistä suuremman harppauksen kohti omalla nimellä käytävää asiakeskustelua myös uutispuolella."

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102854-asiaton-on-asiatonta

Onkohan Markun mielestä asiallista, että Turun Sanomien toimittaja hankki "tahattomalla pikku väärinymmärryksellään" pahimmassa tapauksessa potkut Helena Eroselle? Ja teki sen vieläpä nimettömänä.

On totta, että jokaisen kirjoittajan täytyy tiedostaa mahdollisten väärinymmärrysten mahdollisuus. Vaan joku raja on toimittajien spedeilylläkin. Nykysuuntaus johtaa ennen pitkää siihen, että media vääristelee minkä lystää, eikä tulenarkoja aiheita uskalleta kommentoida julkisesti enää lainkaan.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. http://travellerism.wordpress.com/2012/04/13/media-valehtelee-ja-levittaa-valheita/

    Mitta on täynnä täälläkin. Hirmuinen ahdistus: kun media lähtee valehtelemaan, muu media tarttuu siihen ja alkaa levittää valheita. Eikä mediaa saa koskaan vastuuseen rikoksistaan. Päinvastoin: ne eskaloivat koko jupakkaa.

    Sitten kun vielä rikolliset desantit kansainvälistävät tämän olemattoman asian, ollaan jo matkalla kohti ulkopoliittista skandaalia.

    Nyt olemme jo orwellilaisessa diktatuurissa.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia