Mediavahti mullo.net

30Maa/120

Kielletään!

"Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan Oriveden ammuskeluista epäilty ampui luokan ovea kuusi kertaa, kertoo Aamulehti verkkosivuillaan."

"Epäillyllä on kolme aseeseen, haulikkoon, pienoiskivääriin ja kivääriin. Luvat on Aamulehden tietojen mukaan myönnetty vuonna 2005 metsästysperusteella. Lupa on voimassa vuoteen 2015 saakka."

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/al-epaillylla-oli-lupa-kolmeen-aseeseen/1182126

Ottamatta kantaa asekieltoihin liittyviin ongelmiin ja vaikutuksiin, olen oikeastaan aina ollut sitä mieltä, ettei siviiliväestö tarvitse ampuma-aseita. Jos lähdetään perustelemaan aseiden hallussapitoa harrastuskäytöllä ja vedotaan siihen, ettei ase yksistään tee vahinkoa kenellekään, joudutaan yhtä lailla hyväksymään esimerkiksi se, että joku hankkii luvallisesti raketinheittimen ja laatikollisen sirpalekranaatteja ja ryhtyy harrastamaan niillä tarkkuusammuntaa.

"Sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd) haluaa selvittää, voidaanko rikollisjengien tunnusliivien käyttö kieltää lailla. – Itse koen, että tällainen liivi päällä esiintyminen on tietynlainen uhkaus ilman sanoja ja rikollisen toiminnan mainontaa. Tästä syystä minun mielestäni olisi perusteita siihen, että se voitaisiin kriminalisoida, Räsänen sanoo."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/328866/Rasanen+haluaa+rikollisjengeille+liivikiellon

Tämä sitten taas on ihan höpöhöpöä. Miten ihmeessä oikein määriteltäisiin, millainen vaatekappale täyttää jengitunnusliivin määritelmän? Sitäpaitsi jengiliiveillä on uhkavaikutusta tasan niin paljon kuin sitä niille muiden ihmisten toimesta annetaan. Minä ainakin lupaan ottaa vaikka nenääni, jos joku nahkaliivipelle tulee baarijonossa etuilemaan ja lesoilemaan.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia