Mediavahti mullo.net

15Tam/120

Guggenheim, toinen näytös

"Arhinmäki torjuu yhä Guggenheim-museon"

"- Olemme joutuneet jo nyt nipistämään varoja museoilta, teattereilta ja orkestereilta. Siellä eletään hyvin ahtaassa taloudellisessa tilanteessa. Pelkästään 70 miljoonaa euroa rakennukseen ja miljoona euroa vuodessa käyttökustannuksia, sellaisia rahoja kulttuuribudjetissa ei ole. Olen hyvin suoraselkäisesti tuonut asian esille, Arhinmäki sanoi Aamu-tv:n haastattelussa."

"- Nyt näyttää siltä, että kaikki muu on tarkoitus rahoittaa veronmaksajien rahoin. Siinä vaiheessa, kun museovirastossa tehdään leikkauksia, museot joutuvat supistamaan toimintaa. Silloin asiaa pitää arvioida ihan rehellisesti. Tämä tarkoittaisi, että jouduttaisi tekemään valtavia leikkauksia muualla kulttuuripuolella, Arhinmäki totesi."

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/01/arhinmaki_torjuu_yha_guggenheim-museon_3168807.html

Jälleen upeaa otsikointia toimittajalta. Milläköhän perusteella oletusarvona on, että Arhinmäki, tuo kulttuurin vihollinen, ottaisikin tällä kertaa Guggenheimin avosylin vastaan?

"Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén pitää hyvin mahdollisena, että Guggenheimin museolle on ottajia muualla Pohjois-Euroopassa, jos Helsingin-hanke kaatuu.

"Minulla on tieto pohjoismaisen kaupungin korkealta virkamieheltä kiinnostuksesta", hän sanoo."

http://www.hs.fi/kulttuuri/Gallen-Kallela-Sirén+vihjaa+Guggenheimin+museolla+riittää+ottajia/a1305553160499

Jos et ota, niin joku muu kyllä ottaa. Haisee muuten todella pahalta tällainen myyntipuhe. Ikään kuin olisi suomalaisen kulttuurin maailmanloppu, jos tämä tilaisuus jätetään käyttämättä.

"Gallen-Kallela-Sirén ei pidä väitteistä, joiden mukaan Guggenheimin säätiö haluaisi monistaa samoja sisältöjä mahdollisimman monelle paikkakunnalle.

"Bilbaon museon johtokunnalla on veto-oikeus kaikkiin Guggenheimin säätiön eurooppalaisiin museohankkeisiin juuri sen vuoksi, että museoiden määrä halutaan pitää hyvin vähäisenä.""

Miksi sitten saamme lukea blogeista pitkää listaa kaatuneista Guggenheim-hankkeista? Hankkeen puuhamiehet eivät niistä juuri pukahda, eikä jostain syystä mediakaan.

http://alastonkriitikko.blogspot.com/2011/10/guggenheim-osa-n-toteutumattomien.html

Toki pitää muistaa että Guggenheim-säätiöhän levittää taidetta ja kulttuuria silkkaa hyvää hyvyyttään. On täysin sivuseikka, että jokainen uusi museo tuo sille franchising- ja lisenssimaksuilla miljoonia ilman minkäänlaista riskiä.

http://www.markkinakohinaa.com/2012/01/guggenheim-ja-epamiellyttava.html

"Guggenheim-museolle asetettu kävijätavoite on todella kova, arvioi Museoviraston pääjohtaja Juha Kostet. Tänään julkaistussa selvityksessä arvioidaan, että Helsinkiin kaavaillussa Guggenheim-museossa voisi käydä vuosittain 500 000–550 000 kävijää.

– Helsingin nykyisistä museoista Ateneum pääsee hyvällä näyttelyllä vuodessa hädin tuskin yli 200 000 kävijään, Kostet muistuttaa."

http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194714235760/artikkeli/museoviraston+paajohtaja+guggenheim-kavijatavoite+kovin+korkea.html

Selvityksen mukaan siis pelkkä Guggenheimin nimi ajaisi vuosittain 100 000 suomalaista enemmän taidetta katsomaan. Eivät taida ihan pelkkää tupakkaa poltella nuo taideihmiset. Epäilemättä ensimmäisen vuoden kävijämäärät olisivat korkeammat, mutta mitä sitten, kun uutta ja ihmeellistä rakennusta on kerran käyty ihmettelemässä? Valtaosalle visiitti jää ainokaiseksi.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia