Mediavahti mullo.net

29Jou/110

Ryssitty lapsuus

"Mainostoimisto Kingin suunnittelemassa kampanjassa lonkeroa mainostetaan ilmaisulla ”Uudistimme maun, mutta ryssimme tavutuksen”. Tölkissä on virheellisesti tavutettu sana grei-ppi.

Ryssimisellä tarkoitetaan puhekielessä epäonnistumista tai kelvotonta suoritusta jossakin asiassa. Neuvoston mielestä "verbin voidaan katsoa halventavan venäläisiä". Sen mukaan mainonnassa ei pitäisi vahvistaa negatiivisia mielleyhtymiä."

http://www.taloussanomat.fi/mainonta/2011/12/28/hartwallin-ryssiminen-oli-liikaa--halventaa-venalaisia/201119903/135

Tahtoisin todella tavata ne henkilöt, jotka ovat vakavalla naamalla tuollaisen huomautuksen antaneet. Patonginpurijoiden tunteista ei ilmeisesti olla aivan niin huolissaan, pikaruokalat kun ovat tainneet jo pitkään mainostaa rapeita ranskalaisiaan.

"Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteerin Mirjam Kallandin mielestä oluet ja siiderit voisi aivan hyvin piilottaa kaupoissa ja kioskeissa omiin kaappeihinsa – samalla tapaa kuin kohta tupakat.

– Tällaisesta ei ole keskusteltu, mutta idea ei ole huono. Kaikki mikä on saatavilla ja näkösällä, houkuttelee ostamaan. Miksi tehdä niin suurta eroa tupakan ja alkoholin välillä? Liika alkoholi aiheuttaa sosiaalisia ongelmia ja nostaa lastensuojelun tarvetta. Pitäisin oikein hyvänä sitä, että kaupoista alkoholia saisi vain pyydettäessä, sanoo Kalland.

Hänen mielestään mietojenkin mainostaminen pitäisi kieltää samalla tapaa kuin tupakan mainonta on kielletty. Tällöin myös pullot menisivät kaupoissa ja kioskeissa automaattisesti tiskin alle."

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/86654-mannerheimin-lastensuojeluliitto-oluetkin-piiloon-kaupoissa

Mistä näitä täysin irrallaan todellisuudesta eläviä valopäitä oikein sikiää? Jokainen muistanee omasta teini-iästään, ettei mielenkiinto alkoholin maistelua kohtaan suinkaan herännyt kaljahyllyjen äärellä, vaan esimerkiksi siitä, että muutkin joivat. Eikä silloin ollut edes hirveästi väliä, mitä juotiin. Karmeitakin litkuja piti väkisin niellä. Juomat joka tapauksessa saatiin hankittua, tavalla tai toisella.

Miten nuo miedot juomat käytännössä sitten piilotettaisiin? Eivät ne kaappeihin mahdu. Rakennettaisiinko kaupan perälle salamyhkäinen oluthuone, vai laitettaisiinko lavat vaan pressujen alle. Myyjät sieltä sitten tarjoilisivat aikuisille asiakkaille kiliseviä pusseja.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia