Mediavahti mullo.net

3Lok/110

”Hälyttävä lausunto Päivi Räsäseltä”

"Piraattipuolue ärähtää sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) nettisensuuria koskevasta lausunnosta.

- Räsänen on mediassa kaavaillut nettisivujen estolistan laajentamista myös huumausaine- ja asekauppaa käyville salatuille sivuille kuultuaan tällaisten olemassaolosta lehdistöltä. Räsäsen lausunto on hälyttävä, sillä aiemmin suomalaista estolistaa vakuutettiin käytettävän vain lapsipornografisen aineiston estämiseen, Piraattipuolue lausuu.

- Vaikuttaa siltä, että suomalaisen nettifiltterin tosiasiallinen tarkoitus ei ollut lastensuojelu, vaan yleispätevän ja alati laajenevan sensuurimekanismin pystyttäminen, puolue syyttää."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116387-"halyttava-lausunto-paivi-rasaselta"

"Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) antaisi poliisille oikeuden käyttää passeja varten kerättyjä sormenjälkiä vakavien rikosten selvittelyssä.

Hänen mukaansa tämä olisi tarpeen yhteiskunnan yleisen edun vuoksi.

"Itse ajattelen, että sormenjälkitietojen hyväksikäyttäminen voisi olla tarkoituksenmukaista nimenomaan vakavissa rikoksissa", hän sanoo.

Perustuslakivaliokunta on suhtautunut mahdollisuuteen nuivasti. Valiokunnan mukaan passien sormenjäljistä koottua rekisteriä ei pitäisi merkittävissä määrin käyttää muihin tarkoituksiin kuin siihen, mitä varten se alun perin kerättiin."

http://www.hs.fi/politiikka/Sisäministeri+sallisi+passien+sormenjälkien+käytönn+rikostutkinnassa/a1305546324343

Luulitko kenties, että kukaan ei vielä hetkeen kehtaa lähteä näitä lakeja laajentamaan? No luulit väärin. Siellä jo Orwell kääntyilee haudassaan, kun Päivi latelee ehdotuksia pöytään.

"Räsäsen mielestä rekisterin käyttö harvakseltaan rikosten selvittelyssä ei olisi vastoin perustuslakivaliokunnan kantaa."

Juuri näin kannattaa merkittäviä lakimuutoksia perustella. Käytetään vain siis tosi harvoin, ihan silleen vähäsen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia