Mediavahti mullo.net

14Syy/110

”Halla-aho poisti juntta-kommenttinsa”

"Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on poistanut hämmennystä herättäneen kommenttinsa Facebookista. Poistetussa tekstissä Halla-aho kirjoitti Kreikan tarvitsevan nyt "sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla".

Iltapäivällä Halla-aho poisti kyseisen kirjoituksen sivuiltaan ja julkaisi sivuillaan uuden päivityksen, jossa hän totesi aiemman viestin julkaisemisen osoittaneen huonoa harkintaa.

- Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, Halla-aho oikoi."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/halla-aho-poisti-juntta-kommenttinsa/702718

En välttämättä oikein ymmärrä, miksi tämä aiheutti täällä Suomessa niin suuren närkästyksen. Halla-ahohan ainoastaan lausui ääneen varmasti monen muunkin ajatuksia. Ei kukaan halua vapaaehtoisesti luopua saavutetuista eduistaan, olivat ne sitten ansaittuja tai eivät. Ei kreikkalainen, ei suomalainen.

Hyvä syy puheiden perumiseen lienee kuitenkin tässä:

"Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) kommentit sotilasjuntasta ratkaisuksi Kreikan ongelmiin leviävät kansainvälisessä mediassa. Ainakin Ruotsin tietotoimisto TT ja uutistoimisto AP ovat kertoneet asiasta.

Ruotsalainen Aftonbladet-sanomalehti uutisoi Halla-ahosta otsikolla "Perussuomalainen haluaa kreikkalaisen sotilasjuntan". Uutinen on TT:n, ja siinä lainataan Halla-ahon Facebook-statusta. Uutisessa kerrotaan, kuinka asia on saanut suurempaa painoa, sillä Halla-aho johtaa eduskunnan perustuslakivaliokuntaa.

Uutistoimisto AP puolestaan kertoo, kuinka puolueen johtaja Timo Soini vaatii kansanedustajan määräaikaista erottamista Halla-ahon ehdotettua "Kreikan talouskriisin ratkaisuksi tankkeja"."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/halla-ahon_kreikka-puheet_leviavat_maailmalle_2872179.html

Nykypäivän mediamaailmassa sakotetaan pienimmästäkin lipsahduksesta. Sensaatio-otsikot revitään, vaikka sitten Facebookista. Siinä missä suomalainen - ellei halua leikkiä tyhmää - ymmärtää kyllä, miten eri henkilöiden sanomisia ja kotimaisia kohu-uutisia kannattaa tulkita, ulkomailla noita samoja juttuja arvioidaan todennäköisesti olemattomin taustatiedoin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia