Mediavahti mullo.net

4Elo/110

”Vanajan avovankilasta karkasi taas vanki”

"Muun muassa tapon yrityksestä vuonna 2009 tuomittu Tapio Henrikki Lipponen poistui avovankilan työmaalta Hämeenlinnan keskustasta keskiviikkona iltapäivällä."

"Viime yönä poliisi otti kiinni kaksi Vanajan avovankilasta viime kuussa karannutta miestä. He olivat autoilemassa valtatie 10:llä Tammelassa, kun poliisi päätti tarkistaa auton.

Kuljettaja ei välittänyt pysäytysvaloista, vaan lähti Mustialan liittymän kohdalla kovaa vauhtia kohti Hämeenlinnaa. Kaksi vastaantulijaa joutui väistämään pahimmillaan jopa 170 kilometrin tuntinopeudella kaahannutta autoa."

"Vanajan avovankilasta karkasi heinäkuussa myös kaksoissurmaaja Terhi Tervashonka, joka jäi kahden viikon pakomatkan jälkeen kiinni keskiviikkoaamuna Pälkäneellä.

Avovankiloista karkaaminen on yleistä. Viime vuosina vankeja on häipynyt omille teilleen keskimäärin enemmän kuin yksi viikossa.

Tänä vuonna tahti on kiihtynyt entisestään. Tammi–kesäkuussa karkasi kaikkiaan noin 40 avovankia."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Vanajan+avovankilasta+karkasi+taas+vanki/1135268274202

Nuo harmittomat veijarit lomailevat näemmä tuon tuosta, ihan miten niitä itse lystää. Väkisinkin pistää tällaisen enimmäkseen lainkuuliaisen keskivertokansalaisen miettimään, onko Suomen vankeinhoitojärjestelmässä mitään tolkkua. Olen elänyt siinä luulossa, että vankila on paikka, jossa kärsitään rangaistus. Avovankilaa taas voisi melkein verrata varusmiespalvelukseen: vapaus riistetään joksikin aikaa, tietyissä tiloissa on pakko asua ja tehdä mitä käsketään, mutta lomillekin pääsee. Jos avovankilaa perustellaan takaisin yhteiskuntaan sopeuttamisella, niin ihmettelen kyllä, missä vaiheessa nuo asukit muka menettävät kyvyn mukautua ympäristönvaihdokseen ja suorittaa normaalielämän rutiineja, kun tuomiotkaan eivät ole kymmeniä vuosia.

Jos minun verokillinkejäni joudutaan käyttämään siihen, että yhteiskunnan epäsikiöt saadaan hetkeksi siivottua sivuun, niin betonikoppi saa luvan riittää. Ihmisoikeuksia ei tule ikävä ainakaan törkeitä henkirikoksia tehneiden kohdalla.

"Avovankilasta karkaamista ei ole määritetty laissa rikokseksi, kuten karkaamista suljetusta vankilasta. Littusen mielestä tälle on hyvät perustelut. "Avovankeus perustuu luottamukseen, ja se toimii hyvin. Jos lähteminen tehtäisiin helpoksi ja säädettäisiin rangaistus päälle, järjestelmä olisi tietyllä tapaa epäjohdonmukainen.""

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Asiantuntija+Avovankeus+perustuu+luottamukseen/1135268264566

Hyvin toimiikin. Luottamuksen rikkominen ei ole iso juttu, siinäpä viesti pian vapauteen pääseville.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia