Mediavahti mullo.net

30Tou/110

”Perussuomalaisten julistuksesta paljon kritiikkiä”

"Nettikeskusteluissa perussuomalaisten julistusta on sekä kiitelty vuolaasti että arvosteltu. Uusi Suomi -verkkolehdessä bloggaava Ossi Mäntylahti (kok.) muistuttaa oikeusasiamiehen kannanotosta, jonka mukaan julkisella vallalla on oikeus ja jopa velvollisuus vähemmistöjen tasa-arvon turvaaviin positiivisiin erityiskohtelutoimiin. Mäntylahti huomauttaa, että positiivista syrjintää ovat myös muun muassa sotaveteraanien ja maanviljelijöiden kiintiöt ja tuet."

"Satakunnan kansan toimittaja Kirsi Hölttä kirjoittaa kolumnissaan samaan henkeen.

– Positiivista syrjintää on, että vammaiset saavat tehdä tietyn määrän taksimatkoja yhteiskunnan piikkiin. Positiivista syrjintää on, että työllistämisrahojen jaossa suositaan vaikkapa ikääntyneitä tai alle 25-vuotiaita, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Tästäkö perussuomalaiset haluaa sanoutua irti ja haluaa muidenkin sanoutuvan?"

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/05/1336485/perussuomalaisten-julistuksesta-paljon-kritiikkia

"- Käytännössä positiivisella syrjinnällä tarkoitetaan esimerkiksi invavessojen ja -parkkipaikkojen sijoittamista julkisiin tiloihin sekä tukiopetuksen maksutonta tarjoamista sellaisille lapsille, jotka eivät muuten pysy opetuksen vauhdissa. Lisäksi sotaveteraanien erityiskohtelu on positiivista syrjintää, Timo Kontio selittää."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=55963:qkokoomusnuorten-vaeitteet-enemmistoen-syrjimisestae-harhaanjohtaviaq&catid=2:kotimaa&Itemid=31

"Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuori pitää julkilausumaa "erittäin ongelmallisena".

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen mukaan julkilausuma on "kamala", eikä muiden eduskuntaryhmien pitäisi sitoutua siihen, kuten perussuomalaiset toivovat. "Se pitää päinvastoin tuomita", Ojanen sanoo.

Valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen Turun yliopistosta sanoo, että julkilausuman toteutuminen johtaisi tasa-arvon heikkenemiseen olennaisesti."

"Tuorin mukaan perustuslakivaliokunta on usein todennut, että positiivinen syrjintä on perustuslain mukaista.

"Esimerkiksi koko vammaislainsäädäntö on positiivista erityiskohtelua", Tuori sanoo. Veli-Pekka Viljasen mukaan myös sotaveteraanien erilaiset edut ovat hyvä esimerkki positiivisesta syrjinnästä."

http://mediaseuranta.blogspot.com/2011/05/hs-professorit-perussuomalaisten.html

Niin, persujen julkilausuman keskeisin tavoitehan oli nimenomaan riistää kaikki edut invalideilta, vammaisilta ja sotaveteraaneilta. Lapsiltakin vievät tikkarit! Siis oikeasti? Ihan tosissaanko he professoreista lähtien rinnastavat nämä ryhmät julkilausumassa mainittuihin? Syrjinnän semantiikasta voidaan toki vääntää vaikka maailman tappiin, mutta onhan tällainen tahallinen väärinymmärtäminen jo täysin naurettavaa ja ala-arvoista. Ei tällaisten ihmisten kanssa voi käydä älyllistä keskustelua.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia