Mediavahti mullo.net

28Tou/110

Waretus ja hyvitysmaksut

"Musiikkituottajien kattojärjestö haluaa estää Pirate Bay -sivuston käytön Suomessa. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK on yhdessä Musiikkituottajat-järjestön kanssa jättänyt käräjäoikeudelle hakemuksen, jolla pyydetään internetoperaattori Elisaa estämään asiakkailtaan pääsy Pirate Bayn sivustolle."

"Pirate Bay on vertaisverkkopalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa ja ladata itselleen esimerkiksi musiikkia ja elokuvia. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan Pirate Bay on Suomen suosituin piraattimateriaalin lähde."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/05/suomalaiset_musiikkituottajat_haastavat_pirate_bayn_2622073.html

Näin sitä taas hakataan paljasta otsaa siihen kuuluisaan Karjalan mäntyyn. Aika kuutamolla saa olla, jos tosissaan kuvittelee, että Pirate Bay -esto vaikuttaisi merkittävästi musiikin tai elokuvien jakamiseen. Eikö tapaus lapsipornoestolista jo osoittanut, että estot on useimmiten helppo kiertää? Vaikka Pirate Bayhin pääsy tehtäisiinkin tarpeeksi vaikeaksi, niin vastaavia sivustoja sekä korvaavia tiedostonjakotapoja löytyy yllin kyllin.

"Selvitysmies Arne Wessberg ehdottaa erityisen viestintärahaston perustamista hyvitysmaksujen tulouttamiseen. Hän ehdottaa myös, että hyvitysmaksu voitaisiin tuoda laajakaistayhteyksiin ja samalla luopua laitekohtaisesta maksusta."

"Sähköinen kaupankäynti on Wessbergin mukaan muuttanut tilannetta. Laitteet ovat yhdentyneet. Laitteita käytetään muihinkin tarkoituksiin kuin tallentamiseen."

"Wessberg ehdottaa harkittavaksi maksua myös laajakaistayhteyksille. Tällöin laitekohtaisesta maksusta voitaisiin luopua."

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2011/05/27/selvitysmies-laajakaistaan-hyvitysmaksu/20117544/66

Wessbergin aukottoman logiikan mukaan nettiyhteyksiä (laajakaista on kammottava termi) ei ilmeisesti käytetä muihin tarkoituksiin kuin tallentamiseen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia