Mediavahti mullo.net

26Tou/110

”Raiskausilmoitus osoittautui perättömäksi Tampereella”

"19-vuotiaan naisen ilmoitus raiskauksesta on osoittautunut perättömäksi. Kolmen miehen epäiltiin napanneen naisen pakettiauton kyytiin Tampereella ja tehneen hänelle seksuaalista väkivaltaa toukokuun puolivälissä. Poliisi epäilee naista nyt perättömästä lausumasta."

"Perättömän ilmoituksen taustalla ovat henkilökohtaiset syyt. Nainen on kuulustelussaan myöntänyt antaneensa poliisille vääriä tietoja asianomistajana."

http://yle.fi/alueet/tampere/2011/05/raiskausilmoitus_osoittautui_perattomaksi_tampereella_2619741.html

Ei taida tuokaan tyttö edes tajuta, miten paljon hallaa valheelliset syytökset saavat aikaan.

"Perättömät raiskausilmoitukset ovat viikoittainen ongelma poliisille. Viranomaisten arvion mukaan yli joka viides poliisin tietoon tulleista raiskausväitteistä osoittautuu perättömäksi. Nämä tapaukset eivät johda syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn."

"– Siskot tekevät mielettömän karhunpalveluksen toisille naisille. Raiskauksen uhreja kohdellaan vähintäänkin asiallisesti nykypäivänä, mutta poliisi joutuu kuulusteluissa varmistamaan tarinan todenperäisyyden, Vuento sanoo.

Koska raiskauksella ei yleensä ole silminnäkijää, poliisiviranomaiset ja oikeuslaitos joutuvat punnitsemaan uhrin ja väitetyn tekijän puheiden luotettavuutta."

http://www.ts.fi/online/kotimaa/142571.html

Mielenkiintoista olisi kuulla, millaisia sanktioita noista perättömistä ilmoituksista tavallisesti langetetaan.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia