Mediavahti mullo.net

18Tou/110

”Päihdetutkija: Idoleiden pitäisi miettiä julkisuuskuvaansa”

"Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija, dosentti Pia Mäkelä korostaa eroa Leijonien yksityisen juhlimisen ja julkisesti kaikkien nuorten ihailijoiden silmien alla juhlimisen välillä.

– Heidän pitäisi miettiä, minkälaisen viestin kanssa he tulevat julkisuuteen. Siinä pitäisi olla enemmän vastuuntuntoa, ymmärtää minkälainen vastuu heillä on, kun kaikki maan koululaiset, nuoret ja lapset, katsovat heihin ylöspäin ja ihailevat, Mäkelä korostaa."

"– Kollega kertoi juuri työpaikan kahvipöydässä 7-vuotiaasta kiekkoilijapojastaan. Hän oli sanonut, että 12 vuoden päästä hän on tuolla ja voittaa tuon kultamitalin ja sitten hän juo itsensä känniin, Mäkelä kertoo."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/05/1331550/paihdetutkija-idoleiden-pitaisi-miettia-julkisuuskuvaansa

Niin, ajatelkaa lapsia! Tällaisten anekdoottien laukomiseenko tarvitaan erikoistutkijadosentin pätevyys? Eiköhän se todellinen vastuu lasten ja nuorten kasvatuksesta ole aivan muilla kuin jääkiekkokaukalon miehillä.

"Leijonien moittiminen on järjetöntä. Heillä on aivan sama oikeus juhlia suomalaisen tapakulttuurin perinteiden mukaan niin kuin muillakin kansalaisilla."

"Huippu-urheilijoita ei tulisi pitää sen enempää esikuvina kuin minkä tahansa muunkaan ammattikunnan huippuosaajia. Miksi kukaan ei nuhtele yritysjohtajia tai vaikka huipputoimittajia siitä, että hekin ovat ajoittain humalassa – jopa muuallakin kuin oman kodin tai ravintolan kabinetin suojissa?"

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2011/05/18/leijonat-kannissa--hyva-niin/20117039/145

Täsmälleen näin. Eikä satunnaisten kännioörveltäjien pitäminen poissa telkkarista muuta miksikään sitä tosiasiaa, että aika moni suomalainen juhlii joka tapauksessa vetämällä lärvit, enemmän tai vähemmän julkisesti.

"Mäkelällä on viesti myös tiedotusvälineille.

– Näin jälkeen päin on tietysti helppo sanoa, mutta lätkäjoukkueen vastuullisten ihmisten olisi pitänyt etukäteen sopia median kanssa yhteistoimintasäännöt, siten että kun joukkue siirtyy vapaalle juhlistamaan mahtavaa saavutustaan, kuvaa ei enää välitettäisi suomalaisille nuorille ja lapsille."

Tämä on toki hyvä huomio. Ei varmasti olisi ollut täysin poissuljettu vaihtoehto järjestää torijuhla vaikkapa päivän viiveellä. Kenellekään tuskin oli yllätys, että siellä paluulennolla nautitaan muutakin kuin vissyä.

"Humalajuhlien arvostelu on myös tekopyhää. Niin kauan kuin jääkiekon tärkeimmät sponsorit ovat olutpanimoita, on omituista ihmetellä sitä, että pelaajat ja valmentajat myös käyttävät sponsoreiden tuotteita juuri niin kuin tuotteita on tarkoitettu käytettävän."

Onneksi lapset eivät osaa yhdistää niitä isoja jäällä kiitäviä Karjala-logoja pulloihin, joita iskä tyhjentää innoissaan kotikatsomossa. Halleissa lapset voivat myös tunnetusti katsella liigapelejä täysin alkoholivapaassa ilmapiirissä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia