Mediavahti mullo.net

14Tou/110

Halla-ahon kuva

Halla-ahon ehkä kannattaisi opetella, ettei ihan kaikesta kannata ruveta itkemään. En kuitenkaan malta olla kommentoimatta median toimintaa tässä turhaakin turhemmassa jupakassa.

"Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) on alkanut sanella reunaehtoja häntä koskevalle julkisuudelle.

Halla-aho ilmoitti tiistai-iltana Aamulehdelle, että lehden on turha kysyä hänen kommenttejaan mihinkään asiaan. Kansanedustaja on ilmeisesti hermostunut hänestä julkaistuihin arkistokuviin.

Toimittajalle lähettämässään sähköpostissa Halla-aho viittasi Aamulehden verkkolehdessä tiistaina julkaistuun valokuvaan."

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194678311158/artikkeli/jussi+halla-aho+suuttui+aamulehden+arkistokuvista.html

On hyvin tietoinen valinta toimittajalta kirjoittaa tuolla tavalla sävytetty juttu. Mitään järisyttävän uutisarvoista en tapahtuneesta löydä. Puhelinkeskustelun suora lainaus antaa viimeisen silauksen ala-arvoiselle roskajournalismille.

"Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen sanoo, ettei hänellä ole "pienintäkään käsitystä" siitä, mikä Halla-ahoa kuvassa riepoi."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Halla-aho+boikotoi+Aamulehteä+valokuvan+takia/1135266065720

Siihen nähden, että kuvamysteeeri oli melko nopeasti puitu läpikotaisin nettifoorumeilla, päätoimittaja on ihmeen kuutamolla. Oli syynä sitten inhimillinen erehdys, epäpätevyys, tarkoituksellinen pilaaminen tai julkaisuohjelmiston automatiikka, minulla on ainakin pieni aavistus siitä, miksi jutussa käytetty muokattu kuva ei kaikkia miellytä:

http://i8.aijaa.com/b/00147/8020635.jpg

Kaiken kruunuksi Ylen A-Studiossa otettiin myös kantaa asiaan. Ilmeisesti siellä oltiin aivan yhtä kujalla, sillä ruutuun päätyi Aamulehdessä käytetyn muokatun kuvan sijasta se alkuperäinen kuva:

http://www.youtube.com/watch?v=xiS2hmzY_1Q

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia