Mediavahti mullo.net

25Huh/110

”Facebookista halutaan apua vanhuksille”

"Sosiaalisesta mediasta halutaan apua kotona asuville vanhuksille. Teknologian tutkimuskeskus VTT johtaa kansainvälistä hanketta, jossa tutkitaan, kuinka sosiaalisen median palveluiden avulla voidaan parantaa ikäihmisten elämänlaatua. Lisäksi selvitetään, minkälaiset palvelut kiinnostavat vanhuksia.

Ajatuksena on, että esimerkiksi Facebookin käyttö voisi parhaimmillaan ehkäistä vanhusten yksinäisyyttä ja auttaa kotiterveydenhoidossa. Yhteydenpito kotiterveydenhoidon kanssa sosiaalisessa mediassa voi tuoda turvaa yksin asuvalle vanhukselle."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/04/1317707/facebookista-halutaan-apua-vanhuksille

Sama on käynyt joskus itselläkin mielessä, kun on seurannut omien ikääntyvien isovanhempien arkielämää. Ongelmana tietenkin on, ettei isolla osalla vanhuksista ole lainkaan kokemusta tietokoneiden käytöstä. Moni varmasti oppisi kyllä netin käytön perusjutut, mutta erilaisia ongelmatilanteita riittää, ja niihin tarvitaan sitten asiantuntevaa käyttötukea. Toinen ongelma lienee siinä, että nykylaitteet ovat pääasiassa suunniteltu normaalinäköisille. Tämä pulma on tietty hieman helpommin ratkaistavissa.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia