Mediavahti mullo.net

11Huh/110

”Plan Suomen Otto-pistekampanja keskeytetty”

"Automatia Pankkiautomaatit Oy on keskeyttänyt Otto-pisteillä käynnissä olleen Plan Suomi -säätiön varainkeruukampanjan. Syynä ovat yleisön ja Kuluttajaviraston kampanjassa havaitsemat ongelmat. Vahingossa lahjoitetut eurot Automatia on maksanut niitä vaatineille asiakkaille takaisin.

Automatia Oy päätti keskeyttää varojen keräämisen automaattinoston yhteydessä, koska osa automaateilla asioivista oli kokenut kampanjan toteutustavan hankalaksi ja osa jopa tehnyt tutkintapyyntöjä useille eri viranomaisille.

Automatia sanoo kampanjan keskeyttämisellä kunnioittavansa Kuluttajaviraston ja tiettyjen asiakasryhmien toiveita. Tarkoitus on jatkossa kiinnittää huomiota erityisesti heikkonäköisten asiakkaiden asiointiin Otto-pisteillä, sanoo Automatian kehitysjohtaja Jyri Marviala."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/plan_suomen_otto-pistekampanja_keskeytetty_2504956.html

Hyvä näin. Ei tarvitse mennä edes näkövammaisiin, vanhuksiin tai kielitaidottomiin. Jo yksistään se, että lahjoitusmahdollisuus oli sotkettu oletusarvoisesti osaksi käteisnosto-operaatiota, haisi pahalta.

"Pankkiautomaattien kysymys euron lahjoittamisesta tuli monelle yllätyksenä. Ylen Aamu-tv:ssä haastateltu Automatia Pankkiautomaattien kehitysjohtaja Jyri Marviala pahoittelee, että ennakkotiedotus jäi maailmalla tapahtuneiden isojen tapahtumien jalkoihin."

"- Eihän meidän tarkoituksena voi mitenkään olla viekkaudella ja vääryydellä ihmisiltä euroja viedä. Suunnilleen yksi tuhannesta lahjoittajasta on pyytänyt euronsa takaisin."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/pankkiautomaattikerays_tuottaa_tuhansia_euroja_paivassa_2499023.html

Tavanomainen nosto kestää kokonaisuudessaan ehkä noin 30 sekuntia. Siinäkö sitten tehdään tehdään täysin valistunut arvio siitä, halutaanko lahjoittaa vai ei? Jokainen kampanjaa toteuttamassa ollut taatusti tajusi, että tämä ei ole täysin puhtoinen tapa laskea ihmisten lahjoituskynnystä. Pakotetun lahjoituspäätöksen sijaan olisi hyvin voitu tarjota käteisnostosta täysin erillään oleva toiminto, jonka halukas lahjoittaja voisi aidosti omasta tahdostaan valita.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia