Mediavahti mullo.net

3Huh/110

Terveys lautasella

"Tutkija Marianne Prasad pitää hyvänä asiana, että ruoan terveellisyys kiinnostaa kansalaisia, mutta hän toivoisi silti malttia lisäainekeskusteluun."

"Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella työskentelevän Prasadin mielestä Suomessa vahditaan ruoka-aineiden turvallisuutta hyvinkin tarkasti. Hän kiittelee EU-tason valvontaa ja Elintarvikeviraston tiedotusta, muun muassa E-koodiavainta, johon on kerätty tietoa ruokien lisäaineista."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/04/1306587/tutkija-lisaainehysteria-on-lahtenyt-kasista

Ylen helmikuussa näyttämä dokumentti antoi varsin huonon kuvan EU:n elintarvikevalvonnasta. Siinä mm. pengottiin, millä tavalla aspartaami pääsi aikanaan sallittujen aineiden joukkoon. Valitettavasti kyseinen dokumentti on jo poistunut Yle Areenasta, eikä Youtubessa ole sille tekstityksiä.

http://www.arte.tv/fr/Comprendre-le-monde/Notre-poison-quotidien/3673748.html

http://www.youtube.com/watch?v=DIg3QJKHjYo

"Hän harmittelee valloillaan olevaa napostelukulttuuria. Prosessoitujen välipalojen mukana tulee syötyä esimerkiksi runsaasti sokeria, ja kotona syödään yhä harvemmin yhdessä. Prasad arvelee, että valmisruoka on satunnaisen arkiavun sijasta yhä useamman perheen perusruokaa ja että ruoanlaittotaidot ovat häviämässä.

Ihanteellinen kotiruoka on hänen mielestään tehty itse tuoreista, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Prasad muistuttaa, että perheen yhteiset ateriat ovat myös tärkeitä yhdessäolon ja rauhoittumisen hetkiä."

Nykyajan kaupunki-ihminen ei välttämättä halua tai voi kuluttaa niukkaa vapaa-aikaansa ravinnon valmistamiseen. Vaikka kuinka kääntäisi keskustelua muualle puhumalla söpöjä kotikokkauksesta ja yhdessäolosta, nimenomaan terveellisemmät einesvalmisteet olisivat kaikille eduksi.

"- Meidän näkökulmastamme näyttää siltä, että E-koodiasia on ehkä lähtenyt vähän käsistä."

Mitä tapahtuu, jos asioista käydään vain hiljaista ja sivistynyttä keskustelua? Ei mitään. Kunnon mediamekkala näyttää olevan tavalliselle kuluttajalle se paras tilaisuus edesauttaa nopeita muutoksia. Satunnaisen tv-mainosseurannan perusteella ainakin muutama einesvalmistaja on jo huomannut, että lisäaineettomuus on nyt pop.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia