Mediavahti mullo.net

1Huh/110

”Ulkomaalaisten tekemät rikokset kasvussa”

"Ulkomaalaisten tekemien rikosten määrä Suomessa on kasvanut kymmenen vuoden aikana. Osan kasvusta selittää ulkomaalaisten määrän lisääntyminen Suomessa, mutta suurena syynä on myös rajojen avautuminen. Schengen-alueen laajentuminen on lisännyt erityisesti rikoksia, joiden tekijät käyvät Suomessa vain muutaman tunnin pikakeikoilla."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ulkomaalaisten_tekemat_rikokset_kasvussa_2478354.html

En väitä, etteikö jutun väite olisi tosi, mutta lukijalle jää varsin ympäripyöreä kuva siitä, mitä rikostilastoja tässä on oikeastaan pengottu. Lukijalle ei selviä, miten paljon ja miten nopeaan tahtiin ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat lisääntyneet, vaan lukijan on luotettava toimittajan ja haastatellun mielipiteisiin muutoksen merkittävyydestä. Useimmiten olisi paljon kiinnostavampaa lukea juttuja, joissa annetaan selkeitä lukuja ja mieluusti vielä lähdeviitteet, jos tiedot sattuvat löytymään verkosta. Tällaiset lyhyet epämääräiset artikkelit ovat otollista maaperää virheellisen informaation ja väärien johtopäätösten synnylle.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia