Mediavahti mullo.net

28Maa/110

”Lottopallot eivät tottele matematiikkaa”

Jättimäistä lottovoittoa ei sitten tullut, joten rentouttavan talviloman jälkeen täytyy valitettavasti jatkaa töitä täällä kylmässä pohjolassa.

"Tietokirjailija Veijo Wirén on pohtinut lotossa menestymisen mahdollisuuksia kirjassaan Näin voitan Lotossa?"

"- Jos tarkastellaan näitä valittavia numeroita, niin itse en valitsisi sellaista riviä, jossa on paljon peräkkäisiä numeroita. Sellaista lottoriviähän ei ole koskaan tullut, jossa olisi vaikka seitsemän peräkkäistä numeroa, joten miksi sellainen tulisi juuri nyt, pohtii Wirén."

"- Järjestäytynyt rivi, eli vaikka seitsemän peräkkäistä parillista numeroa, on kuitenkin paljon epätodennäköisempi, kuin järjestäytymätön rivi. Tendenssi on siis se, että tulee hajarivi ja tähän kaiketi matemaatikotkin voivat yhtyä.

- En myöskään valitsisi hiljattain esiintynyttä voittoriviä. Sellainen tapahtuma olisi myös epätodennäköisempi, kuin aivan uuden hajarivin valinta, spekuloi Wirén."

http://yle.fi/alueet/lahti/2011/03/lottopallot_eivat_tottele_matematiikkaa_2460861.html

En tiedä, minkä lajin tietokirjoja Veijo kirjoittelee, mutta matematiikasta hänen ainakin olisi parempi pysyä erossa. Fiksu toimittaja taas olisi ainakin muutamalla sanalla kommentoinut esitettyjen spekulaatioiden järkevyyttä.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia