Mediavahti mullo.net

13Maa/111

Ydinonnettomuusuutisointi

Nyt on pari päivää saatu lukea Japanin ydinvoimaloiden ongelmista kertovien uutisten värikästä tulvaa. Juttujen paniikkiaste on liikkunut jossain mitättömän ja vääjäämättömän maailmanlaajuisen ydintalven välillä. Näyttää siltä, että lähestulkoon jokainen uusi tiedonjyvänen julkaistaan, on lähde mikä tahansa. On toki aika todennäköistä ja myös käytännössä jo nähty, että japanilaisten oma tiedottaminen ydinvoimaloidensa tilasta ja säteilyriskeistä on hyvin varovaista ja rajoitettua. Silti - kuten muualla blogiavaruudessa on jo todettu - esimerkiksi Säteilyturvakeskuksen kommentit ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita.

"Suomessa ei tarvitse ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin Japanin ydinturman takia, tiedottaa Säteilyturvakeskus. Esimerkiksi lauantainen joditablettien hamstraus apteekeista on STUK:n mukaan turhaa."

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/43091-joditablettien-hamstraus-on-turhaa-nain-sateilyturvakeskus-tiedottaa-suomalalaisille

Tämä oli perin hyödyllinen tiedote siinä vaiheessa, kun apteekit oli jo tyhjennetty.

"Säteilyturvakeskuksen (STUK) internetsivut tukkeutuivat lauantaina iltapäivällä suuren käyttäjämäärän vuoksi. Sivujen kaatumiseen riitti noin 15 000 käyntiä. STUK otti käyttöön pelkistetyn sivuston, mutta se saatiin käyttöön vasta illalla.

Normaalisti STUKin sivuilla on noin 1 000 - 1 500 käyntiä vuorokaudessa. Perjantaina määrä nousi lähes 2 800:aan. Lauantaina kävijämäärä nousi niin suureksi, ettei sivuille päässyt."

http://yle.fi/uutiset/teemat/japanin_tsunami/2011/03/15_000_kayntia_kaatoi_stukin_sivut_2429251.html

Nämä eivät edes ole vielä kovinkaan kummoisia kävijämääriä. Jos sivusto on polvillaan jo Japanin tapahtumien seurauksena, mitä sitten kun jotain tapahtuu lähinaapureissa tai Suomessa?

"SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen esittää laajaa selvitystä korkean maanjäristysriskin alueiden ydinvoimaloiden turvallisuusjärjestelyistä. Selvitys sopisi Urpilaisen mukaan Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tehtäväksi."

"Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puolestaan vaatii, että uutta uraanivoimaa ei tule rakentaa Suomeen. Arhinmäki sanoi puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä, että nyt olisi vielä mahdollisuus korjata tehdyt virheet ja jättää antamatta uusille ydinvoimaloille rakennusluvat.

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kuvasi blogissaan tätä päivää "surulliseksi päiväksi". Sinnemäen mukaan onnettomuuden pitäisi olla herätyskello sille, että ydinvoima on hyvin haavoittuva tapa tuottaa energiaa."

http://www.nelonen.fi/uutiset/talous/urpilainen-suomelta-aloite-turvaselvityksestä

Kaikki linnut haaskalle!

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Taisipa mennä yksi roskapostien joukkoon eksynyt kommentti vahingossa bittitaivaaseen. Pahoittelen.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia