Mediavahti mullo.net

25Hel/110

”Alkoholimainonnan uudistus on vesittymässä”

"Risikon mukaan alkoholimainonnasta on paisunut "tämän ministerikauden erikoisin poliittinen performanssi".

Hallituspuolueet kokoomus ja keskusta eivät ole päässeet alkoholimainonnasta yksimielisyyteen. Risikon mukaan suurin ero ajattelussa on, että hänen mallinsa listaa, mikä on kiellettyä, kun taas keskustavetoinen malli korostaa, mikä mainonta on sallittua.

Käytännössä keskusta on vaatinut, että vain tuotetietojen kertominen olisi sallittua. Koko uudistuksen yleisenä tavoitteena on tiukentaa alkoholin mainontaa lapsille ja nuorille."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/alkoholimainonnan_uudistus_on_vesittymassa_2388102.html

Suomessa harrastetaan melkoista kaksinaismoralismia, mitä tulee tupakka- ja alkoholimainonnan sääntöihin.

"Ministeri Risikko kiistää väitteet, että lakiuudistusta olisi tahallaan vitkuteltu tai että alkoholiteollisuus olisi liikaakin päässyt ohjaamaan kokoomusministerin ehdotusta.

- Tässä ei todellakaan ole vitkuteltu, kaikki työryhmät vaan ovat olleet eripuraisia. Panimoliitto ja alkoholiteollisuus eivät todellakaan kannata tätä esitystä, jossa on näin paljon kieltoja."

Suomesta löytyy panimoita, mutta ei ainoatakaan tupakkatehdasta, ja se kyllä näkyy. Kenenkäs ehdoilla niitä lakeja oikein säädetään?

"Alkoholi tappaa enemmän ihmisiä kuin aids, tuberkuloosi tai väkivalta, ilmenee Maailman terveysjärjestön WHO:n tilastoista. Alkoholi on vastuussa lähes neljästä prosentista kuolemantapauksia maailmanlaajuisesti.

Noin 2,5 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain alkoholista aiheutuviin syihin, WHO sanoo raportissaan. Raportin mukaan alkoholi on johtava riskitekijä kuolemaan 15 - 59 -vuotiaiden miesten keskuudessa."

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/02/who_alkoholi_tappaa_enemman_kuin_aids_tai_vakivalta_2360101.html

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia