Mediavahti mullo.net

14Hel/110

Nokia ja Microsoft

"Nokian uhkapelillä voi olla erittäin nolo päätös, kirjoittaa FIM aamukatsauksessaan.

FIM viittaa Nokian viime perjantaina julkistamaan Microsoft-yhteistyöhön. FIM näkee tähän liittyvän suuria riskejä.

FIM näkee riskin, että Nokialle käy kuten Motorolalle, joka nopeassa tahdissa putosi suurimpien joukosta marginaalipeluriksi. ”Nokian älypuhelinmarkkinaosuus laskee ensi vuoden loppuun mennessä noin kymmenellä prosenttiyksiköllä 20 prosenttiin”, ennakoi FIM.

Yhteistyön riski kasaantuukin FIM:n mukaan kokonaan Nokian niskaan. ”Microsoftille tarjoutuu edullinen optio nousta merkittäväksi peluriksi älypuhelinmarkkinoilla – mikäli yhteistyö Nokian kanssa ei kanna hedelmää, jatkaa Microsoft ponnistelua entiseltä tasoltaan."

”Nokian panoksena on käytännössä yhtiön koko tulevaisuus – mikäli ”voittaja-ekosysteemin” rakentaminen epäonnistuu, tulee Nokian liiketoiminta kutistumaan murto-osaan nykyisestä.”"

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article578499.ece?s=r&wtm=_-14022011

Juttu tiivistää hyvin oman mielipiteeni asiasta. Tässä liitossa suunnilleen kaikki on positiivista kehitystä Microsoftille, kun taas Nokialla on pelkkää hävittävää. En sano, etteikö WP7 voisi nousta menestykseksi, mutta epäonnistumisen hinta voi olla Nokialle kova. Vaikka media onkin esittänyt Nokian tilanteen erityisen epätoivoisena, Nokia ei mielestäni ollut missään pakkoraossa. Markkinaosuuksien laskusta huolimatta Nokia on tehnyt voitollista tulosta, ja sillä on hyvät kassavarat.

Symbianin alasajo oli odotettavissa, vaikka viime aikoina onkin tapahtunut kehitystä parempaan. Jos unohdetaan se perinteinen itku Symbianin käytettävyydestä, WP7 ei ole tällä hetkellä ominaisuuksiltaan edes Symbianin tasolla. Uusia Windows-puhelimia halutaan kuitenkin nopeasti markkinoille, joten ne lienevät aluksi enemmän tai vähemmän keskeneräisiä. Mikä mahtaa innostaa ihmiset ostamaan niitä? Jos WP7-puhelimet kuitenkin alkavat menestyä, Nokialla ei ole niihin yksinoikeutta.

http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/nokia-nama-puutteet-windows-phone-7-kayttojarjestelmasta-on-korjattava-valittomasti

MeeGo on toistaiseksi kysymysmerkki. Sille ei ole annettu vielä todellista näytön paikkaa. Huonoimmassa tapauksessa Microsoft pitää Nokian MeeGo-panostukset olemattomina, jolloin Nokia tipahtaa siitäkin junasta. Vaikka Nokia ei MeeGoon enää panostaisi, joku muu sen kyllä tekee.

"Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja ZTE tutkii olisiko Meegosta sille tulevaisuuden käyttöjärjestelmäksi. Barcelonassa Mobile World-tapahtumassa ZTE:n matkapuhelimista vastaava johtaja Lin Qiang kertoi, että kiinalaisyhtiö on investoinut Meego-tuotekehitykseen."

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110260471

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia