Mediavahti mullo.net

24Tam/110

100 megan Suomi

"Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ei pidä järkevänä tavoitetta, että kaikilla suomalaisilla kotitalouksilla olisi tulevaisuudessa käytössään 100 megan laajakaistayhteys.

Lausunnossaan valtioneuvoston selontekoon Tuottava ja uudistuva Suomi - Digitaalinen agenda vuosille 2011-2020, valiokunta toteaa, että tavoite on aikanaan ollut hyvä, mutta tiedonpakkausteknologia on kehittynyt niin nopeasti, että harva kansalainen todellisuudessa tarvitsee kotikäytössä 100 megan yhteyttä."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=47067:kehitys-ajanut-100-megan-laajakaistavaatimuksen-ohi

Toki kansalaisen nettiyhteysnopeus on vain yksi pieni yksityiskohta kyseisessä agendassa, mutta on naurettavaa, että tulevaisuusvaliokunnaksi nimetty poppoo vetää yhtäkkiä tavoitteita takaisin, ja tekee sen vieläpä täysin sepitetyin perustein. 100 megan nopeustavoite iskettiin virallisesti paperille ilmeisesti vuonna 2008, ja nyt annetaan ymmärtää, että noiden parin viime vuoden aikana tiedonpakkausteknologia olisi tehnyt jonkinlaisen taikaharppauksen, minkä ansiosta nopeuksia ei tarvitse kasvattaa seuraavaan kymmeneen vuoteen. Kuka tahansa alan asiantuntija voi kertoa, että tuo selitys on täyttä potaskaa. Tiedonpakkausteknologiassa ei ole tapahtunut mitään mullistavaa.

Aidoista syistä kannattanee kysellä vaikka teleoperaattoreilta.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia