Mediavahti mullo.net

17Tam/110

”Energiateollisuus: Suomi himoverottajien kärkikastia”

"Energiateollisuuden toimitusjohtaja Juha Naukkarinen moittii Suomen energiaveroa liian kovaksi.

- Jos verrataan EU-maita, olemme ihan kärkipäässä verottajana eli olemme päässeet sinne himoverottajien kärkikastiin, Naukkarinen arvioi.

Sähkö- ja energiaveroon kohdistuu edelleen korotuspaineita. Muun muassa Hetemäen työryhmä on esittänyt veron nostamista. Naukkarinen torjuu ajatuksen ja toivoo selvitystä veron vaikutuksista."

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/01/1257557/energiateollisuus-suomi-himoverottajien-karkikastia

Eivätkä ne ole mitään ihan pieniä korotuspaineita. Vuoden 2011 talousarvioesityksen mukaan kotitaloussähkölle on luvassa 93 prosentin ja teollisuussähkölle 169 prosentin veronkorotus. Kaikkiaan sähköverotuksella kaavaillaan kerättävän 920Me, kun vuonna 2009 vastaava toteutunut summa oli 430Me.

http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2011/vm_2011.html

"Teollisuuden ja kaupan suurten sähkönkäyttäjien yhteisyrityksen Elfin mukaan sähköenergian on Suomessa eurooppalaisittain kallista.

Elfin laskelmien mukaan sähkö oli suurkuluttajille viime vuonna Suomessa kalliimpaa kuin missään muussa vertailumaassa.

Muissa Pohjoismaissa sähkö oli hieman edullisempaa kuin Suomessa, mutta kalliimpaa kuin Länsi- ja Keski-Euroopan maissa.

Näin piintynyt mielikuva siitä, että Pohjoismaissa sähkö on aina muita maita edullisempaa, kääntyy viime vuoden tietojen pohjalta päälaelleen."

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sähkönn+tukkuhinnat+ovat+Suomessa+Euroopan+kalleimpia/1135262896946

Tähän asti on tosiaan muistettu aina mainita, miten halpaa sähkö meillä onkaan. Mitään dramaattisia hinnanalennuksia tuskin nähdään uusien ydinvoimaloiden valmistuttuakaan.

"Sähköllä kotitaloutensa lämmittävien sähkölaskut nousivat vuonna 2010 keskimäärin 373 eurolla ja muidenkin talouksien 114 eurolla."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108331-sahkolaskut-20-vaihtoehdot-vahissa

Taitaa tämä tuntua suorasähkölämmitteisessä talossa asuvasta aikamoiselta sorsinnalta. Tänä päivänä uutta rakentava voi varmasti miettiä tarkkaan eri lämmitysvaihtoehtoja, mutta vaikkapa 20 vuotta sitten oli hyvin erilainen tilanne. Suorasähkölämmityksestä ei kuitenkaan ihan noin vain vaihdeta toiseen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia