Mediavahti mullo.net

9Tam/110

Konehuoneesta

Blogiakin pyörittävä kone vaihtui pieneen ja hiljaiseen Atom D510 -laatikkoon. Suorituskykyä löytyy ihan riittävästi tällaisen vaatimattoman kotipalvelimen tarpeisiin. Vaikka nykyään blogeja onkin helppo seurata RSS-syötteiden avulla, Mediavahdin sivuja tarjoileva Apache osaa nyt mod_cache, mod_expires ja mod_headers -moduulien avulla hoitaa staattisen sisällön välimuistituksen oikeaoppisesti. Lisäksi mod_deflate pakkaa sisältöä siirrettävän datan määrän minimoimiseksi. PHP-moduuli puolestaan välimuistittaa ajettavaa koodia XCachen avulla, mikä toi pienen parannuksen sivujen latausnopeuteen. WordPressin osalta WP Super Cache -lisäosa on suosittelemisen arvoinen. Viimeiseksi siirsin osan blogiteemassa käytettävistä kuvatiedostoista toisen alidomainin taakse, nettiselain kun avaa normaalisti varsin rajallisen määrän rinnakkaisia HTTP-yhteyksiä yhtä domainia kohti.

Jos halutaan mennä optimoinnissa vielä pidemmälle, sivuilla käytettävät pikkukuvat voisi koota yhteen isoon kuvaan, josta ne voi sitten poimia paikoilleen CSS-koodissa. Tällä tavoin voitaisiin vähentää tarvittavia HTTP-pyyntöjä selvästi. Selainten tuki näille CSS-spriteille on ilmeisesti kuitenkin aika vaihteleva. Toinen vaihtoehto on lisätä Apachen eteen joku kevyempi proxy palvelemaan staattista sisältöä. Staattisen sisällön voisi myös siirtää täysin eri domainin taakse, mikä estäisi tarpeettoman keksien siirtelyn. Mediavahdin sivuilla ladataan sekä WordPressin omaa, että Google Analyticsin statistiikkakoodia. Toisen voisi tiputtaa pois, sillä kumpikin vaatii ylimääräisen DNS-haun ja hidastaa muutenkin selvästi.

Blogien ja muiden nettisivujen nopeutta ja rakennetta voi arvioida vaikka näillä:

http://ismyblogworking.com/

http://www.webpagetest.org/

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia