Mediavahti mullo.net

8Tam/110

”Äidiltä voi poistua oikeus estää isyyden selvittäminen”

Joku toinen voisi ilmaista asian niin, että isä on viimein saamassa oikeuden isyyden selvittämiseen missä tahansa tilanteessa.

"Oikeusministeriössä suunnitellaan isyyslainsäädännön uudistamista. Harkinnassa on mahdollisuus, että biologinen isä voisi vaatia isyytensä tunnustamista aina, vaikka äiti sitä vastustaisi. Lainsäädäntöneuvos Markku Helinin mukaan säädös voitaisiin ulottaa koskemaan myös tilannetta, jossa lapsi on syntynyt avioliitossa, mutta isä on joku ulkopuolinen."

"Suomessa tehdään vuosittain noin 1 500 isyystutkimusta, suurin osa isäehdokkaiden pyynnöstä. Isä on kuitenkin melko aseeton, jos lapsi on syntynyt avioliiton ulkopuolella ja lapsen äiti kieltää isyyden selvittämisen. Avioliitossa syntyneeseen lapseen ulkopuolisella isällä ei ole mitään oikeuksia.

Ongelmaksi on osoittautunut myös se, ettei avioliitossa syntyneiden lasten isää voida vaatia selvitettäväksi enää viiden ikävuoden jälkeen. Suomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta viime kesänä asiasta kaksi langettavaa tuomiota."

http://www.ts.fi/online/kotimaa/186873.html

Olisi tietysti kiva tietää, miten paljon tosiaan on sellaisia tapauksia, joissa isyyden selvittäminen on tavalla tai toisella estetty. Joka tapauksessa tällainen lainmuutos olisi ihan oikeasti askel kohti parempaa tasa-arvoa.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia