Mediavahti mullo.net

5Tam/110

VR

"Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) vaatii VR:ltä ja Liikennevirastolta selvitystä junien myöhästymisistä ja peruutuksista. Vaatimus koskee sekä kauko- että lähiliikennettä.

Vehviläisen mukaan viime talven vaikeuksista ei ole otettu riittävästi opiksi. Luotettavuus ei ministerin mielestä ole enää suomalaisen raideliikenteen tunnusmerkki."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Liikenneministeri+vaatii+VRltä+selvitystä+junaliikenteen+ongelmista/1135262788823

Joutavaa tärkeilyä tuollainen selvitysten vaatiminen. Eikö VR ole jo tarpeeksi moneen otteeseen kertonut, mitkä ovat suurimmat ongelmakohdat.

"–Talvikuukausina rataverkon liikennöitävyyttä ja junien täsmällisyyttä heikensivät erityisesti pakkasen ja lumipyryn aiheuttamat vaihde- ja kalustoviat. Keväällä kaukojunien kulkua hidastivat routavaurioista johtuvat nopeusrajoitukset, joita oli ennätyksellisesti yli 900 kilometrin matkalla erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa. Loppukesällä myrskyt ja ukkoset aiheuttivat merkittäviä sähköratavaurioita ja liikenteenohjausjärjestelmien vikoja, joiden vuoksi junia jouduttiin perumaan ja korvaamaan linja-autoilla useiden päivien ajan useilla reiteillä."

"VR:n mukaan liikennehäiriöt heijastuvat nopeasti koko junaliikenteeseen, koska Suomessa liikennöidään valtaosin yksiraiteisella rataverkolla."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108004-nain-vr-selittaa-ongelmansa-"talvi-kevat-kesa"

Jutun otsikoinut toimittaja ei ainakaan yritä peitellä omaa mielipidettään.

"Liikenne- ja viestintävaliokunta moitti perusväylänpitoon varattua rahoitusta sekä valtiontalouden vuosien 2011-2014 kehyksen että budjettiriihen käsittelyjen yhteydessä.

Valiokunta totesi lausunnossaan viime lokakuussa, että "liikenteelle ylipäätään ja erityisesti perusväylänpitoon talousarviossa varattu rahoitus on edelleen tarpeeseen verrattuna huomattavan alhaisella tasolla."

Lausunnon mukaan "väylien rapautuva kunto ja jo useiden vuosien aikana riittävän rahoituksen puuttuessa kasvanut korjausvelka edellyttäisivät olennaisesti korkeampaa rahoitustasoa, jotta väyläverkosto pystyttäisiin pitämään edes nykyisessä kunnossa".

Korhosen mukaan valiokunta on ollut lausunnoissaan yksimielinen."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=45929:vrn-myoehaestelyn-syy-on-selvae

Siinä on mielestäni aika selvää tekstiä.

"Kuluttajariitalautakunta päätti ennen joulua, että VR:n pitäisi maksaa hyvitystä kuukausilipun hinnasta myös lähiliikenteessä, jos junat myöhästelevät merkittävästi. VR on kieltäytynyt maksamasta hyvitystä. VR:n mukaan lipunhinnan osittainen palautus ei koske lähiliikennettä.

Yksi junamatkustajien keino olisi lyöttäytyä yhteen ja nostaa ryhmäkanne VR:n korvauskiistassa."

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/kuluttajavirasto-ja-vr-neuvonpitoon-ongelmista

Tässä kohtaa voi tietysti miettiä, miten massakorvausten vaatiminen mahtaa vaikuttaa jo valmiiksi rahoituksen puutteessa kituvan VR:n valmiuteen palvella matkustajia nopeilla yhteyksillä ja tiheillä vuoroväleillä nostamatta lippujen hintoja entisestään.

Onnistuin joulun alla arpomaan itselleni junan, joka myöhästyi lopulta reilut kolme ja puoli tuntia. Ymmärrän kuitenkin, että nykyinen yhtälö ei juuri tarjoa joustoa ongelmatilanteissa. Asiakastyytyväisyyttä parantaisi kuitenkin kummasti, jos tiedotus asemilla hoidettaisiin kunnolla. En tiedä, miten hyvin automatisoitu aikataulunäyttöjärjestelmä taipuu poikkeustilanteisiin, mutta viime kädessä joka asemalle löytyy varmasti se yksi työntekijä tekemään kuulutuksia.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia