Mediavahti mullo.net

2Tam/110

”Suomi intoilee: Väritkin pois tupakka-askeista”

Vuodet vaihtuvat, mutta käsittämättömille säädöksille ei näy loppua.

"Suomen sosiaali- ja terveysministeriö ehdotti keväällä EU:n komissiolle, että EU-maissa myytävistä tupakkapakkauksista kiellettäisiin kaikki värit, logot, mainoskuvat ja brändimerkinnät.

Jos askeissa lukisi vain valmistajan nimi ja liuta varoituksia, tupakoista häviäisi liika glamourtuotteen leima. Tupakoinnista tulisi ministeriön mukaan näin vähemmän houkuttelevaa etenkin nuorille ostajille."

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2011/01/03/suomi-intoilee-varitkin-pois-tupakka-askeista/201017771/135

Näkyvää tupakkamainontaa ei ole, eivätkä tupakat tunge enää silmille myyntipaikoissakaan.  Silti näiden neropattien mielestä juuri värikkäät askit ovat merkittävä nuorten tupakointiin vaikuttava tekijä.

"Paraikaa uutta tupakkadirektiiviä laativat EU-komission virkamiehet näyttävät lämmenneen Suomen idealle. Tämä niin sanottu plain package -esitys selvisi jatkoon komissiossa 18. joulukuuta päättyneeltä lausuntokierrokselta, ja etenee EU-koneistossa Suomen toiveiden mukaisesti.

– Esityksen vastaanotto on ollut oikein hyvä. Seuraavaksi Brysselissä laaditaan direktiivin eri vaihtoehtojen vaikutusarvioraporttia, ministeriön ylitarkastaja Reetta Siukola kertoo."

Tehtaillaanko tällaisia ehdotuksia ainoastaan sen vuoksi, että niille löytyy lähes taatusti kannatusta?

"Sosiaali- ja terveysministeriö ei halua ottaa kantaa tupakkaväärennösten helpottumiseen."

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia