Mediavahti mullo.net

28Jou/100

”Koiran kidutus poiki tappouhkauksia nimetyn kaimallekin”

"Äänekoskella kidutettiin ja tapettiin jouluna seitsemän kuukauden ikäinen koiranpentu. Poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena.

Facebookiin perustetussa faniryhmässä "Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle" on julkaistu kolmen epäillyn tekijän etunimet ja heidän kuvansa. Ryhmässä on yli 45000 fania. Monet ovat levittäneet nimiä ja kuvia myös eteenpäin."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=45582:qvalmiita-lynkkaamaan-myoes-sivullisetq-koiran-kidutus-poiki-tappouhkauksia-nimetyn-kaimallekin&catid=2:kotimaa&Itemid=31

Pikainen googletus paljastaa, että nimilista on kiertänyt yhdellä jos toisellakin foorumilla. Poistetuttujenkin viestiketjujen sisältöä voi yhä nähdä hakutuloksissa, ja toki niitä voi kaivaa myös Googlen välimuistista.

"- Missä on ihmisten järjenkäyttö? Vaikka edes kolmen faniryhmässä olleen henkilön osallisuudesta tapaukseen ei ollut täyttä varmuutta, ollaan valmiita lynkkaamaan myös sivulliset ilman parempaa tietoa. Tästä on johdettavissa yhteys lausuntooni siitä, että ottaako sivuston ylläpitäjä vastuun jos joku saa tästä kimmokkeen. Epäiltyjen tekijöiden lisäksi vaarassa ovat myös sivulliset, kun "noitavaino" iskee päälle, Forss ihmettelee."

"- Kiivastuksissaan kirjoitetaan kaikkien nähtäville viestejä ja tehdään tekoja joissa ei ole mitään järkeä. Sosiaalisessa mediassa tällä voi olla kauaskantoisia seurauksia, ylikonstaapeli kirjoittaa."

Kieltämättä tällaiset tapaukset saavat eläinten ystävissä aikaan primitiivireaktioita ja silmä silmästä -mielialaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että suhtautuminen eläimiin ja eläinten kohteluun on eräänlainen ihmisyyden mittari.

"- Tässä tapauksessa ei siis ole kyse siitä, onko joku teko oikein vai ei. Kyse ei ole siitä, onko rangaistukset liian löyhiä vai ei. Kyse on siitä, että annetaan poliisin hoitaa omat tehtävänsä ja hutkitaan vasta kun on tutkittu, hän toteaa."

Ehdottomasti näin. Virkavalta on kuitenkin aika voimaton siinä vaiheessa, kun iso joukko ihmisiä toteaa, että virallinen polku ei todennäköisesti johda haluttuun lopputulokseen ja oikeuden toteutumiseen.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia