Mediavahti mullo.net

14Jou/100

Ulkomaalaisvangeista

"Budjetin palautekeskustelussa eduskunnassa perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt Raimo Vistbacka otti tikunnokkaan ulkomaalaisten vankien määrän.

- Maahanmuuttoviranomaisten lisäksi vankeinhoidosta vastaavat viranomaisemme ovat helisemässä. Etenkin eteläisen Suomen vankilat täyttyvät ulkomaalaisvangeista. Yliasutus synnyttää monenlaisia ongelmia, ei vähiten taloudellisia.

Vistbackan mukaan ulkomaalaiset vangit on lähetettävä omiin maihinsa."

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=44472:perussuomalaisten-uusi-vaatimus-ulkomaalaisvangit-ulos-suomesta

Ajatus taisi saada alkunsa Sveitsissä vähän aikaa sitten pidetystä kansanäänestyksestä, jossa päätettiin ulkomaisten rikollisten karkottamisesta:

"Puolueen mukaan ulkomaalaiset tekevät Sveitsissä suhteettoman paljon rikoksia. Maan vankiloissa noin 70 prosenttia tuomiotaan kärsivistä on ulkomaalaisia. Samaan aikaan Sveitsissä asuvista kaikkiaan 23 prosenttia on ulkomaalaisia.

Jos laki hyväksytään kansanäänestyksessä, lainrikkojat lähetetään kotimaahansa ilman valitusoikeutta. Karkotus voisi seurata hyvin erilaisia rikoksia aina murtovarkaudesta murhaan."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/107044-"rikollisista-liian-moni-ulkomaalaisia"-sveitsi-aanestaa-karkottamisesta

Sveitsin luvut puhuvat kieltämättä selvää kieltä. On täysin ymmärrettävää ja perusteltua, ettei muualta saapuneita rikollisia haluta omissa vankiloissa elättää. Mielenkiinnosta kaivoin vastaavia lukuja Suomesta.

"Suomen asukkaista oli viime vuonna 2,7 prosenttia ulkomaalaisia, kun EU:n keskiarvo oli 6,4 prosenttia."

"Suomessa ulkomaalaisia asui viime vuonna reilut 142 000. Heistä noin 52 000 tuli muista EU-maista ja noin 90 000 EU:n ulkopuolelta."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomessa+asuu+selvästi+EU-keskiarvoa+vähemmän+ulkomaalaisia/1135260004819

Rikosseuraamuslaitoksen viimeisimmän tilaston mukaan kaikista rikosseuraamusasiakkaista 3,6%, vankeusvangeista 4,5% ja tutkintavangeista 20,9% on ulkomaalaisia. Tämän vuoden luvut ovat korkeita, mutta aiempien vuosien raportteja vertaamalla ei nähtävissä ole ainakaan jyrkkää kasvutrendiä.

http://www.rikosseuraamus.fi/51183.htm

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia