Mediavahti mullo.net

12Jou/100

”Suomessa menestyvät vain oman edun tavoittelijat”

"Suomesta uhkaa tulla yhä enemmän yhteiskunta, jossa kyynärpäätaktiikka toimii, sanoo lahjakkuustutkija Kari Uusikylä. – Kasvattaako Suomi vain huippuoppilaita, huippujohtajia ja huippuköyhiä, hän kysyy ja peräänkuuluttaa oikeudenmukaisuutta ja viisautta huippuhypetyksen sijaan."

"Uusikylä ei käsitä huippuvouhotusta maassa, jossa on 5,5 miljoonaa kansalaista.

– Oli kyse mannekiinista, johtajasta, toimittajasta tai professorista, kaikkien pitää olla huippuja. Kuitenkin lahjakkuustutkijana tiedän, että huippuja on äärettömän vähän.

Uusikylä huomauttaa, että suuri osa meistä on tavallisia, hyviä ihmisiä, joilla on erilaisia taipumuksia. Kun rakastumme johonkin asiaan ja lähdemme opiskelemaan ja tutkimaan aihetta, meistä voi tulla siinä ihan hyviä."

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2010/12/09/suomessa-menestyvat-vain-oman-edun-tavoittelijat/201017138/12

Tämä taitaa kyllä olla ihan maailmanlaajuinen suuntaus, ei erityisesti Suomen ongelma. Huippuihmisille on tarjolla vain rajallisesti huippupaikkoja, joista vielä iso osa menee sellaisille, jotka eivät todellisuudessa edes ole millään tavoin huippulahjakkaita. Asemia voi saavuttaa niin monin eri keinoin. Jos mitataan pelkkää taloudellista menestystä, rehellisellä työllä vain harva rikastuu.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia