Mediavahti mullo.net

8Jou/100

”Wikileaksin vuoto elintärkeistä kohteista nosti heti pelkoja”

"Wikileaksin tuore paljastus Yhdysvaltain turvallisuudelle elintärkeistä kohteista on herättänyt heti arvostelua. Sivusto on julkistanut luettelon ympäri maailmaa olevista kohteista, joita Yhdysvaltain ulkomaanhallinto pitää elintärkeinä maan turvallisuuden kannalta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on luonnehtinut asiakirjavuotoa kiistanalaiseksi. Arvovaltainen Times-lehti kysyy, saattaako elintärkeiden kohteiden julkistamisesta verkossa olla hyötyä terroristeille."

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2010/12/1236581/wikileaksin-vuoto-elintarkeista-kohteista-nosti-heti-pelkoja

Mitä ihmeen pelkoja? Pelkoja kaiveltiin esiin ainoastaan näissä uutislähteiden jutuissa, joista aivan liian monessa vähintäänkin siteerattiin muiden lähteiden pohdintoja "terroristien lahjalistasta". Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, etteivät tuhoa ja hävitystä suunnittelevat tahot osaisi ihan itse selvittää, mitkä ovat kriittisiä kohteita?

"Pitkin syksyä palvelunestohyökkäyksillään häiriköinyt Anonymous-ryhmä on löytänyt uuden kiukuttelun kohteen. Tähän mennessä iskut ovat kohdistuneet lähinnä erilaisiin tekijänoikeusjärjestöihin ja niiden yhteistyökumppaneihin. Uusimmissa hyökkäyksissä ollaan liikkeellä WikiLeaksin ja sen perustajan Julian Assangen tukemiseksi.

BBC:n mukaan Anonymous on kaatanut palvelunestohyökkäyksellä sekä Mastercardin että ruotsalaisen syyttäjän sivustot. Hyökkäysten kohteena ovat olleet myös PayPal sekä sveitsiläinen pankki."

http://www.tietokone.fi/uutiset/piraattiaktivistit_iskevat_wikileaks_assangen_nimissa

"Islantilainen Datacell-yhtiö aikoo nostaa kanteen luottokorttiyhtiö Visaa vastaan sen estettyä lahjoitusmaksuliikenteen Wikileaksille. Datacellin mukaan luottokorttiyhtiö on taipunut poliittiseen painostukseen. Yhdysvallat on arvostellut Wikileaksia sen julkistettua satojatuhansia amerikkalaisia salaisia asiakirjoja."

"Visa ilmoitti tiistaina lopettaneensa tilapäisesti hyväksymästä lahjoitusrahojen välittämisen Wikileaksille. Luottokorttiyhtiön mukaan se haluaa selvittää rikkooko Wikileaks Visan ohjeita.

Visan kilpailija MasterCard teki samanlaisen päätöksen jo maanantaina."

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/12/islantilaisyritys_haastaa_visan_wikimaksuista_2204560.html

On varsin mielenkiintoista nähdä, mihin tämä sirkus lopulta johtaa, vai johtaako yleensä mihinkään. Jonkinlaista liikehdintää Wikileaks on joka tapauksessa saanut paljastuksillaan aikaan, ja syypäälle halutaan mahdollisesti Julian Assangen kasvot. Toisaalta pahimmat foliohattupäät esittivät jo teorioita, joiden mukaan tämä kaikki olisi vain osa tarkoin suunniteltua operaatiota, jonka tarkoitus on lisätä internetin kontrollia...

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia