Mediavahti mullo.net

6Jou/100

”Tulistunut lehtikustantaja haluaa vihreiltä korvauksia”

"Uusi Suomi -tavaramerkin omistaja, kustantaja Niklas Herlin on raivoissaan siitä, että vihreät käyttää vaalikampanjansa iskulauseena sanoja Uusi Suomi. Hänestä kyseessä on tietoinen tavaramerkinloukkaus."

""Tämä on sietämätöntä, saatana!" Herlin aloittaa. "On järkyttävää, että ne [vihreät] luulee, että minulle ilmoittamatta voivat halventaa Uuden Suomen nimeä!""

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Herlin+raivostui+Vihreiden+maksettava+Uusi+Suomi+-tavaramerkin+käytöstä/1135262161320

Herlin tekee itsestään pellen. En lakkaa hämmästelemästä, miten naurettavia kiistoja saadaan aikaiseksi tavaramerkeistä ja omistusoikeuksista.

"Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoi Ilta-Sanomille, että puolue tarkisti tunnuksen käytön etukäteen lakimiehiltä. Hän sanoo, että puolueen vaalislogan ei tarkoita erisnimeä Uusi Suomi, vaan uudenlaista Suomea."

http://www.taloussanomat.fi/media/2010/12/06/tulistunut-lehtikustantaja-haluaa-vihreilta-korvauksia/201016973/135

Olen täysin samaa mieltä. Uusi Suomi on verkkolehden nimi, ja uusi Suomi on vaalislogan. On hölmö ajatus, että täysin yleiskäyttöisen sanan tai sanajoukon voisi varata ja periä sen käytöstä korvauksia missä asiayhteydessä tahansa. Jos laki sen mahdollistaa, laki on huono.

"Herlinin mielestä törkeintä Uusi Suomi -sanojen käytössä on se, että kukaan vihreistä ei ole kysynyt asiasta etukäteen häneltä tai päätoimittaja Markku Huuskolta."

"Herlin sanoo olevansa kuitenkin valmis sallimaan vihreiden Uusi Suomi -sanojen käytön, kunhan vihreät maksavat sen käytöstä."

Jos asiassa on siis kyse ainoastaan Niklas-paran kunniasta, niin ehdotan, että hänelle maksetaan tavaramerkin käytöstä nimellinen yhden euron korvaus.

"Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto näyttää Facebookille vihreää valoa rekisteröidä sana "face" tavaramerkiksi.

Virasto vastasi yhteisöpalvelun hakemukseen tiistaina. Päätöksen mukaan Facebook voi nyt hakea lopullista hyväksyntää face-sanan käytölle "televiestintäpalveluissa, eli tarjottaessa online-keskusteluja ja sähköisiä ilmoitustauluja viestien välittämiseksi tietokonekäyttäjien kesken yleisen kiinnostuksen alueella".

Lisäehtona tavaramerkkisuojalle on, että "palvelut ovat aiheeltaan sosiaalisia ja viihteellisiä, eikä niistä yksikään keskity autoiluun tai autoihin"."

http://www.itviikko.fi/uutiset/2010/11/25/face-on-kohta-vapaata-riistaa-facebookille/201016425/7

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia